Linkbuilden


Publicatie datum:

Hoe moet je links ruilen om meer bezoekers te krijgen?

Gesponsorde koppelingen

Iedereen wil met zijn website of webpagina (zoals bijvoorbeeld een artikel) in de zoekmachines hoog gerankt worden. Dit betekent immers meer bezoekers en dus meer bekendheid en (bijvoorbeeld) meer klanten of kliks/leads. Hoe kun je door linkruil meer bezoekers krijgen? Wanneer heeft linkruil een negatief effect? Hoe kun je wel meer bezoekers krijgen door linkruil? Lees hier wat je moet doen en moet laten en pas het toe bij je eigen webpagina’s!

Linkplaatsing op andere websites

Eén van de factoren waarop zoekmachines zoals Google je site beoordeelt is hoe vaak je pagina/site door andere websites wordt vermeld. Dit gebeurt door het plaatsen van een link (de url) op de betreffende website of pagina. Vooral als je link wordt geplaatst op een site die al hoog in de ranglijst staat werkt dit voor jou ook gunstig. Ook is het beter als je site door veel andere sites geplaatst wordt dan slechts door een enkeling.

online adverteren www.m4n.nl

Linkruil

Om die reden is het verstandig op zoek te gaan naar websites die jouw link willen plaatsen. Omdat een zoekmachine (laten we voor het gemak even spreken over de meest bekende, namelijk Google) gebruik maakt van startpagina’s  is het goed als je link daar vermeld wordt. Zo staat de link naar dit artikel bijvoorbeeld onder andere op de startpagina http://crisisoverleven.goedbegin.nl . En ook hier geldt: hoe bekender de startpagina, hoe beter voor de ranking van jouw website of webpagina. Echter voor iedereen geldt hetzelfde. Die ander wil natuurlijk net zo graag goed scoren als jij. Als je bij een website een verzoek indient tot linkplaatsing wordt dan ook meestal gevraagd (en ook regelmatig geëist) dat je een link terugplaatst. We noemen dit linkbuilding of linkruil.

Kan linkruil een negatief effect hebben?

Nou zijn ze bij Google natuurlijk ook niet gek. Heen en weer geruil van links die inhoudelijk niks met elkaar te maken hebben lijkt op afgesproken werk en dat is het vaak ook. Als men dit vermoedt zal Google je website juist lager ranken. In dat geval werkt het alleen maar nadelig om als een dolle heen en weer te gaan ranken.  Zorg er daarom voor dat alleen websites die enig verband hebben met de jouwe een link plaatsen en doe dit zelf ook op je eigen website of –pagina.

Google zal een website of –pagina hoog op de ranglijst plaatsen als het op een natuurlijke manier bekendheid heeft gekregen. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een kwalitatief goede website. Het beste dat je kan overkomen is dat jouw website spontaan door andere websites wordt vermeld. Helaas is dit meestal niet het geval bij de beginnende internetondernemer. Linkruil is daarom, mits goed toegepast een methode om ''de natuur'' een handje te helpen.

Hoe krijg ik juist meer bezoekers door linkruil?

De al eerder genoemde heen-en-weer linkruil is echter niet de meest handige methode. Dit ziet er namelijk niet echt natuurlijk uit. Google weet dat het in zo’n geval om afgesproken werk gaat en je linkruil heeft een averechts effect. Wie slim is past de zogenaamde ABC-linkruil toe. Deze gaat als volgt: Website B zet een link naar website A en website C zet een link terug naar website B.

ABC linkruil

Als je dit frequent toepast zal het een positief effect hebben op de bekendheid van je webpagina of –site en je zal uiteindelijk hoog in de ranglijst komen te staan. Echter, zonder inhoud en een kwalitatief goede site zijn je bezoekers zo weer weg. Linkruil is niet heilig, maar wel handig!

 

Wil je net als ik geld verdienen met het schrijven van artikelen? Schrijf je dan nu gratis in:  http://foobie.nl/r/8204

Wil je net als ik geld verdienen met het plaatsen van advertenties op je website of je webpagina? Meld je dan gratis aan bij M4N via deze link http://clicks.m4n.nl/_c?zid=1069074 .

 

Meer weten over geld verdienen via internet? Lees ook http://artikelen.foobie.nl/computers/10080-eigen-startpagina-makenij/ en http://artikelen.foobie.nl/zakelijk/9917-10-vragen-over-dropshipping/.

 

online adverteren bij M4N

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Welke starters moeten een bedrijfsplan maken?

Een bedrijfsplan maken is een must voor elke ondernemer. Maak een ondernemersplan en wordt meer succesvol.

De waarde van Shared Value (gedeelde waarde) in het M.V.O.

De beginselen van het concept van het creëren van Shared Value.

Een auto huren voor uw zakenreis

De voor- en nadelen van de verschillende manieren van een auto huren voor een zakenreis.

Laat Klanten Je Bedrijf Verkennen Met Een Virtuele Tour

Voor bedrijven heeft een virtual tour een groot aantal voordelen. Het helpt ze om je bedrijf te verkennen. Deze interactieve technologie dient als een uitstekende marketing tool.

De herkomst van de sticker

De herkomst van de sticker kent een aparte geschiedenis. In de jaren '80 werd de sticker voor het eerst commercieel gebruikt.

Ondernemer 12:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Linkbuilden

Hoe moet je links ruilen om meer bezoekers te krijgen?

Ondernemer 11:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Outsourcing: kostenbesparing of geldverspilling?

Outsourcing is een nieuw fenomeen en een trend anno 2012. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van uitbesteding? Brengt het kosten met zich mee, of wordt er bespaard?

Ondernemer 5

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Schriftelijke communicatie

Hoe communiceer je schriftelijk op een zakelijke manier met verschillende soorten teksten en doelgroepen.

Ondernemer 13:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Telefoneren: hoe doe je dat?

Klantvriendelijk of zakelijk telefoneren. Hoe ga je te werk?

Het fabeltje van zonnepanelen en zonne-energie

In 10 jaar tijd je zonnepanelen terugverdienen? Een modern fabeltje.

Wat is het doel van Just in time (JIT) management?

Wat is het verschil tussen JIT of het Nederlandse OHN (op het nippertje) management?

Belangrijke tips bij het kopen van een konijnenhok

Konijnen zijn over het algemeen leuke en schattige huisdieren, aardige beestjes die van knuffelen houden en graag rondrennen.

Kun je meer verkopen door betere reclame teksten?

Het visuele aspect en de aanbieding van een advertentie zijn belangrijk maar je kunt echt veel meer verkopen door betere reclame teksten.

Een goede toekomst voor je onderneming? Stel je klant centraal.

Je klant in het middelpunt van de belangstelling plaatsen lijkt zo vanzelfsprekend. De meeste ondernemers denken daar de hele dag mee bezig te zijn.

Een zakelijke brief schrijven

Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een zakelijke brief, in dit artikel een klein overzicht

Begin je eigen gratis webwinkel, begin je eigen gratis webshop

Lees hier hoe je gratis je eigen webwinkel kunt beginnen zonder investering.

Energiebesparende en milieuvriendelijke inrichting van je kantoor

Ook bij de inrichting van ons kantoor kunnen we rekening houden met het milieu, bovendien besparen we op die manier veel geld uit.

Altijd prijs bij Blokker is je reinste flauwekul.

Volgens de “Blokker deelt uit” kraskaart die je krijgt bij iedere aankoop heb je altijd prijs. Dit is dus niet zo.

Extras voor op kantoor

Lees hier alles over hoe je je werknemers motiveert.

Een eigen bedrijf, geldmachine of valkuil.

welke vragen stelt de startend ondernemer zichzelf voordat hij besluit om een bedrijf te starten.

Ondernemer 16 (slot)

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.