Linkbuilden


Publicatie datum:

Hoe moet je links ruilen om meer bezoekers te krijgen?

Gesponsorde koppelingen

Iedereen wil met zijn website of webpagina (zoals bijvoorbeeld een artikel) in de zoekmachines hoog gerankt worden. Dit betekent immers meer bezoekers en dus meer bekendheid en (bijvoorbeeld) meer klanten of kliks/leads. Hoe kun je door linkruil meer bezoekers krijgen? Wanneer heeft linkruil een negatief effect? Hoe kun je wel meer bezoekers krijgen door linkruil? Lees hier wat je moet doen en moet laten en pas het toe bij je eigen webpagina’s!

Linkplaatsing op andere websites

Eén van de factoren waarop zoekmachines zoals Google je site beoordeelt is hoe vaak je pagina/site door andere websites wordt vermeld. Dit gebeurt door het plaatsen van een link (de url) op de betreffende website of pagina. Vooral als je link wordt geplaatst op een site die al hoog in de ranglijst staat werkt dit voor jou ook gunstig. Ook is het beter als je site door veel andere sites geplaatst wordt dan slechts door een enkeling.

online adverteren www.m4n.nl

Linkruil

Om die reden is het verstandig op zoek te gaan naar websites die jouw link willen plaatsen. Omdat een zoekmachine (laten we voor het gemak even spreken over de meest bekende, namelijk Google) gebruik maakt van startpagina’s  is het goed als je link daar vermeld wordt. Zo staat de link naar dit artikel bijvoorbeeld onder andere op de startpagina http://crisisoverleven.goedbegin.nl . En ook hier geldt: hoe bekender de startpagina, hoe beter voor de ranking van jouw website of webpagina. Echter voor iedereen geldt hetzelfde. Die ander wil natuurlijk net zo graag goed scoren als jij. Als je bij een website een verzoek indient tot linkplaatsing wordt dan ook meestal gevraagd (en ook regelmatig geëist) dat je een link terugplaatst. We noemen dit linkbuilding of linkruil.

Kan linkruil een negatief effect hebben?

Nou zijn ze bij Google natuurlijk ook niet gek. Heen en weer geruil van links die inhoudelijk niks met elkaar te maken hebben lijkt op afgesproken werk en dat is het vaak ook. Als men dit vermoedt zal Google je website juist lager ranken. In dat geval werkt het alleen maar nadelig om als een dolle heen en weer te gaan ranken.  Zorg er daarom voor dat alleen websites die enig verband hebben met de jouwe een link plaatsen en doe dit zelf ook op je eigen website of –pagina.

Google zal een website of –pagina hoog op de ranglijst plaatsen als het op een natuurlijke manier bekendheid heeft gekregen. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een kwalitatief goede website. Het beste dat je kan overkomen is dat jouw website spontaan door andere websites wordt vermeld. Helaas is dit meestal niet het geval bij de beginnende internetondernemer. Linkruil is daarom, mits goed toegepast een methode om ''de natuur'' een handje te helpen.

Hoe krijg ik juist meer bezoekers door linkruil?

De al eerder genoemde heen-en-weer linkruil is echter niet de meest handige methode. Dit ziet er namelijk niet echt natuurlijk uit. Google weet dat het in zo’n geval om afgesproken werk gaat en je linkruil heeft een averechts effect. Wie slim is past de zogenaamde ABC-linkruil toe. Deze gaat als volgt: Website B zet een link naar website A en website C zet een link terug naar website B.

ABC linkruil

Als je dit frequent toepast zal het een positief effect hebben op de bekendheid van je webpagina of –site en je zal uiteindelijk hoog in de ranglijst komen te staan. Echter, zonder inhoud en een kwalitatief goede site zijn je bezoekers zo weer weg. Linkruil is niet heilig, maar wel handig!

 

Wil je net als ik geld verdienen met het schrijven van artikelen? Schrijf je dan nu gratis in:  http://foobie.nl/r/8204

Wil je net als ik geld verdienen met het plaatsen van advertenties op je website of je webpagina? Meld je dan gratis aan bij M4N via deze link http://clicks.m4n.nl/_c?zid=1069074 .

 

Meer weten over geld verdienen via internet? Lees ook http://artikelen.foobie.nl/computers/10080-eigen-startpagina-makenij/ en http://artikelen.foobie.nl/zakelijk/9917-10-vragen-over-dropshipping/.

 

online adverteren bij M4N


Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Thuiswerk en ervaringen

Een hopeloze zoektocht naar eerlijk administratief thuiswerk en de ervaringen daarmee.

De top 5 keuzecriteria voor het uitzoeken van een goed management support buro

Hoe kies je een bureau dat jouw bedrijf het beste kan helpen?

Nertsenfokkers, zijn dat ondernemers?

Nertsenfokkers willen een claim indienen als dit verboden wordt.

10 Gouden tips ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek!

Hoe bereid ik mijzelf het beste voor op een sollicitatiegesprek.

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

De evolutie van het onderhoud in de elektromechanica.

Ontwikkelingen in engineering, onderhoud en service in de elektromechanica.

Hospitalisatieverzekeringen

Het nut van een hospitalisatieverzekering

Ondernemers tip 3

Van wie zijn ideeen?

Outsourcing: kostenbesparing of geldverspilling?

Outsourcing is een nieuw fenomeen en een trend anno 2012. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van uitbesteding? Brengt het kosten met zich mee, of wordt er bespaard?

Ondernemer 10:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Leidinggeven

de basis principes voor goed leidinggeven.

Journalistiek schrijven.

Het schrijven van journalistieke stukken op een eenvoudige manier.

Ondernemer 6

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gamma Holding overgenomen door Gilde en Parcom

Gamma holding is overgenomen door Parcom en Gilde Buy out partners

Veel geld verdienen in horeca blijkt vrouwenhandel.

Mooie jonge buitenlandse vrouwen worden gelokt met beloftes van veel geld verdienen in de horeca.

Verschillende typen boten te koop

Er zijn veel verschillende soorten boten op de markt. Het volgende beschrijft in het kort de meest voorkomende types van boten Verkopen.

Speelgoed speciaal voor je geliefde kleintjes

TY knuffels zijn niet het enige product dat wij bieden.

Robert Cialdini en de basisregels voor ondernemers

Robert Cialdini beschreef in zijn boek 'Invloed, de zes geheimen van het overtuigen' regels die elke ondernemer moet kennen.

Het fabeltje van zonnepanelen en zonne-energie

In 10 jaar tijd je zonnepanelen terugverdienen? Een modern fabeltje.

Wat is dat eigenlijk, een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering? Is een opstalverzekering voor iedereen verplicht? En hoe sluit je een opstalverzekering af?

Klantentrouw

Tien tips om klanten te behouden.

Hoe begin je een reisbureau zonder diploma's?

Je houdt van goedkope reizen en je kunt goed organiseren, dan kun je een reisbureau beginnen zonder papieren.

Ondernemer: 14

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Decision making unit.

Wat een disicion making unit is, doet en nodig heeft.

De gemeentelijke organen

Een beschrijving van de belangrijkste gemeentelijke organen