Linkbuilden


Publicatie datum:

Hoe moet je links ruilen om meer bezoekers te krijgen?

Gesponsorde koppelingen

Iedereen wil met zijn website of webpagina (zoals bijvoorbeeld een artikel) in de zoekmachines hoog gerankt worden. Dit betekent immers meer bezoekers en dus meer bekendheid en (bijvoorbeeld) meer klanten of kliks/leads. Hoe kun je door linkruil meer bezoekers krijgen? Wanneer heeft linkruil een negatief effect? Hoe kun je wel meer bezoekers krijgen door linkruil? Lees hier wat je moet doen en moet laten en pas het toe bij je eigen webpagina’s!

Linkplaatsing op andere websites

Eén van de factoren waarop zoekmachines zoals Google je site beoordeelt is hoe vaak je pagina/site door andere websites wordt vermeld. Dit gebeurt door het plaatsen van een link (de url) op de betreffende website of pagina. Vooral als je link wordt geplaatst op een site die al hoog in de ranglijst staat werkt dit voor jou ook gunstig. Ook is het beter als je site door veel andere sites geplaatst wordt dan slechts door een enkeling.

online adverteren www.m4n.nl

Linkruil

Om die reden is het verstandig op zoek te gaan naar websites die jouw link willen plaatsen. Omdat een zoekmachine (laten we voor het gemak even spreken over de meest bekende, namelijk Google) gebruik maakt van startpagina’s  is het goed als je link daar vermeld wordt. Zo staat de link naar dit artikel bijvoorbeeld onder andere op de startpagina http://crisisoverleven.goedbegin.nl . En ook hier geldt: hoe bekender de startpagina, hoe beter voor de ranking van jouw website of webpagina. Echter voor iedereen geldt hetzelfde. Die ander wil natuurlijk net zo graag goed scoren als jij. Als je bij een website een verzoek indient tot linkplaatsing wordt dan ook meestal gevraagd (en ook regelmatig geëist) dat je een link terugplaatst. We noemen dit linkbuilding of linkruil.

Kan linkruil een negatief effect hebben?

Nou zijn ze bij Google natuurlijk ook niet gek. Heen en weer geruil van links die inhoudelijk niks met elkaar te maken hebben lijkt op afgesproken werk en dat is het vaak ook. Als men dit vermoedt zal Google je website juist lager ranken. In dat geval werkt het alleen maar nadelig om als een dolle heen en weer te gaan ranken.  Zorg er daarom voor dat alleen websites die enig verband hebben met de jouwe een link plaatsen en doe dit zelf ook op je eigen website of –pagina.

Google zal een website of –pagina hoog op de ranglijst plaatsen als het op een natuurlijke manier bekendheid heeft gekregen. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een kwalitatief goede website. Het beste dat je kan overkomen is dat jouw website spontaan door andere websites wordt vermeld. Helaas is dit meestal niet het geval bij de beginnende internetondernemer. Linkruil is daarom, mits goed toegepast een methode om ''de natuur'' een handje te helpen.

Hoe krijg ik juist meer bezoekers door linkruil?

De al eerder genoemde heen-en-weer linkruil is echter niet de meest handige methode. Dit ziet er namelijk niet echt natuurlijk uit. Google weet dat het in zo’n geval om afgesproken werk gaat en je linkruil heeft een averechts effect. Wie slim is past de zogenaamde ABC-linkruil toe. Deze gaat als volgt: Website B zet een link naar website A en website C zet een link terug naar website B.

ABC linkruil

Als je dit frequent toepast zal het een positief effect hebben op de bekendheid van je webpagina of –site en je zal uiteindelijk hoog in de ranglijst komen te staan. Echter, zonder inhoud en een kwalitatief goede site zijn je bezoekers zo weer weg. Linkruil is niet heilig, maar wel handig!

 

Wil je net als ik geld verdienen met het schrijven van artikelen? Schrijf je dan nu gratis in:  http://foobie.nl/r/8204

Wil je net als ik geld verdienen met het plaatsen van advertenties op je website of je webpagina? Meld je dan gratis aan bij M4N via deze link http://clicks.m4n.nl/_c?zid=1069074 .

 

Meer weten over geld verdienen via internet? Lees ook http://artikelen.foobie.nl/computers/10080-eigen-startpagina-makenij/ en http://artikelen.foobie.nl/zakelijk/9917-10-vragen-over-dropshipping/.

 

online adverteren bij M4N


Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Ondernemer 15

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Voordelen bedrijfsruimte huren in Tilburg

Bent u op zoek naar een bedrijfsruimte te huur? Ontdek alle voordelen van een bedrijfruimte huren in Tilburg.

Wat te doen bij boete door VWA door overtreding Rookverbod Horeca

Procedure bij opgelegde boetes door de VWA; hiermee rekt u tijd

Wat is dat eigenlijk, een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering? Is een opstalverzekering voor iedereen verplicht? En hoe sluit je een opstalverzekering af?

Linkbuilden

Hoe moet je links ruilen om meer bezoekers te krijgen?

Nertsenfokkers, zijn dat ondernemers?

Nertsenfokkers willen een claim indienen als dit verboden wordt.

Robert Cialdini en de basisregels voor ondernemers

Robert Cialdini beschreef in zijn boek 'Invloed, de zes geheimen van het overtuigen' regels die elke ondernemer moet kennen.

Nu 30% korting op gekleurde/geprinte achterwanden en meer!

Profiteer nu van de vele tijdelijke aanbiedingen bij A&A Glashandel! Zo krijgt u tot en met 31 mei maar liefst 30% korting op glazen achterwanden met een kleur of print.

voorbeeld curriculum vitae

Hulp nodig met een Curriculum Vitae? Je hoeft hier alleen maar je gegevens in te vullen!

Wat is de kracht van een goed logo?

Een goed logo moet eigentijds zijn en dus om de paar jaar worden gerestyled.

Wie zijn de 5 rijkste mensen ter wereld?

Je hebt veel rijke mensen maar wie zijn de rijkste?

Ondernemer 7

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Thuiswerk - bijverdienste - Foobie - na 8 maanden ervaring

Ook al een tijdje opzoek naar een serieuse en betrouwbare bijverdienste van thuis uit? Misschien is dit wel iets voor jou?

Plan van Aanpak

Voor een goede start van een project is een Plan van Aanpak noodzakelijk.

De top 5 keuzecriteria voor het uitzoeken van een goed management support buro

Hoe kies je een bureau dat jouw bedrijf het beste kan helpen?

De herkomst van de sticker

De herkomst van de sticker kent een aparte geschiedenis. In de jaren '80 werd de sticker voor het eerst commercieel gebruikt.

Gamma Holding overgenomen door Gilde en Parcom

Gamma holding is overgenomen door Parcom en Gilde Buy out partners

Verplichtingen als zelfstandig ondernemer

Zelfstandigheid betekent vrijheid, maar betekent ook verplichtingen.

De kunst van het verleiden van de consument.

De consument is steeds moeilijker te verleiden, het is dus de kunst om de consument te verleiden.

Force majeure-clausules, een vergelijkend onderzoek

Een vergelijkend onderzoek van vier force majeure-clausules in internationale contracten.

De zakelijke man kan niet zonder een portemonnee

Een veelzijdig en bijna onmisbaar accessoire voor de zakelijke man is de portemonnee. Niet alleen geld, maar ook visitekaartjes kunnen heel gemakkelijk opgeborgen worden.

Hospitalisatieverzekeringen

Het nut van een hospitalisatieverzekering

Telefoneren: hoe doe je dat?

Klantvriendelijk of zakelijk telefoneren. Hoe ga je te werk?

Geschiedenis van NH Hotels

De geschiedenis van de NH keten begint in de Spaanse streek Navarra. Hiervan komt ook de merknaam NH vandaan, deze staat voor Navarra Hotels. In 1978 werd in Pamplona, Navarra eerste hotel geopend.

Een eigen bedrijf, geldmachine of valkuil.

welke vragen stelt de startend ondernemer zichzelf voordat hij besluit om een bedrijf te starten.