Linkbuilden


Publicatie datum:

Hoe moet je links ruilen om meer bezoekers te krijgen?

Gesponsorde koppelingen

Iedereen wil met zijn website of webpagina (zoals bijvoorbeeld een artikel) in de zoekmachines hoog gerankt worden. Dit betekent immers meer bezoekers en dus meer bekendheid en (bijvoorbeeld) meer klanten of kliks/leads. Hoe kun je door linkruil meer bezoekers krijgen? Wanneer heeft linkruil een negatief effect? Hoe kun je wel meer bezoekers krijgen door linkruil? Lees hier wat je moet doen en moet laten en pas het toe bij je eigen webpagina’s!

Linkplaatsing op andere websites

Eén van de factoren waarop zoekmachines zoals Google je site beoordeelt is hoe vaak je pagina/site door andere websites wordt vermeld. Dit gebeurt door het plaatsen van een link (de url) op de betreffende website of pagina. Vooral als je link wordt geplaatst op een site die al hoog in de ranglijst staat werkt dit voor jou ook gunstig. Ook is het beter als je site door veel andere sites geplaatst wordt dan slechts door een enkeling.

online adverteren www.m4n.nl

Linkruil

Om die reden is het verstandig op zoek te gaan naar websites die jouw link willen plaatsen. Omdat een zoekmachine (laten we voor het gemak even spreken over de meest bekende, namelijk Google) gebruik maakt van startpagina’s  is het goed als je link daar vermeld wordt. Zo staat de link naar dit artikel bijvoorbeeld onder andere op de startpagina http://crisisoverleven.goedbegin.nl . En ook hier geldt: hoe bekender de startpagina, hoe beter voor de ranking van jouw website of webpagina. Echter voor iedereen geldt hetzelfde. Die ander wil natuurlijk net zo graag goed scoren als jij. Als je bij een website een verzoek indient tot linkplaatsing wordt dan ook meestal gevraagd (en ook regelmatig geëist) dat je een link terugplaatst. We noemen dit linkbuilding of linkruil.

Kan linkruil een negatief effect hebben?

Nou zijn ze bij Google natuurlijk ook niet gek. Heen en weer geruil van links die inhoudelijk niks met elkaar te maken hebben lijkt op afgesproken werk en dat is het vaak ook. Als men dit vermoedt zal Google je website juist lager ranken. In dat geval werkt het alleen maar nadelig om als een dolle heen en weer te gaan ranken.  Zorg er daarom voor dat alleen websites die enig verband hebben met de jouwe een link plaatsen en doe dit zelf ook op je eigen website of –pagina.

Google zal een website of –pagina hoog op de ranglijst plaatsen als het op een natuurlijke manier bekendheid heeft gekregen. In dat geval is er waarschijnlijk sprake van een kwalitatief goede website. Het beste dat je kan overkomen is dat jouw website spontaan door andere websites wordt vermeld. Helaas is dit meestal niet het geval bij de beginnende internetondernemer. Linkruil is daarom, mits goed toegepast een methode om ''de natuur'' een handje te helpen.

Hoe krijg ik juist meer bezoekers door linkruil?

De al eerder genoemde heen-en-weer linkruil is echter niet de meest handige methode. Dit ziet er namelijk niet echt natuurlijk uit. Google weet dat het in zo’n geval om afgesproken werk gaat en je linkruil heeft een averechts effect. Wie slim is past de zogenaamde ABC-linkruil toe. Deze gaat als volgt: Website B zet een link naar website A en website C zet een link terug naar website B.

ABC linkruil

Als je dit frequent toepast zal het een positief effect hebben op de bekendheid van je webpagina of –site en je zal uiteindelijk hoog in de ranglijst komen te staan. Echter, zonder inhoud en een kwalitatief goede site zijn je bezoekers zo weer weg. Linkruil is niet heilig, maar wel handig!

 

Wil je net als ik geld verdienen met het schrijven van artikelen? Schrijf je dan nu gratis in:  http://foobie.nl/r/8204

Wil je net als ik geld verdienen met het plaatsen van advertenties op je website of je webpagina? Meld je dan gratis aan bij M4N via deze link http://clicks.m4n.nl/_c?zid=1069074 .

 

Meer weten over geld verdienen via internet? Lees ook http://artikelen.foobie.nl/computers/10080-eigen-startpagina-makenij/ en http://artikelen.foobie.nl/zakelijk/9917-10-vragen-over-dropshipping/.

 

online adverteren bij M4N

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Hoe verleidt je mensen om op je advertentie te klikken?

Een advertentie plaatsen is 1 maar hoe verleidt je mensen om op je advertentie te klikken.

Klusjesman

Hoe inschrijven als klusjesman ?

Geschiedenis van Jan Tabak

In 1687 startte Jan Jacobsz nabij het gehucht Bussum, in het stadje Naarden een herberg. Jan Jacobsz was in die dagen “Flessiaan”, wat wil zeggen dat hij een caféhouder of slijter was.

Tips ter preventie van overval bij bedrijven

Bang voor een overval of inbraak? Hier enkele tips welke je als ondernemer toe kunt passen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken.

Het aanbiedingsgesprek: je salaris

Als ict werkgever een goed en marktconform salaris bieden wordt steeds lastiger. Zorg dat niet alleen jouw vacature eruit springt, maar ook je salaris en secundaire voorwaarden eruit springen ten opzichte van je concurrenten.

Ondernemer 3

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Een auto huren voor uw zakenreis

De voor- en nadelen van de verschillende manieren van een auto huren voor een zakenreis.

Ondernemer 15

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gamma Holding overgenomen door Gilde en Parcom

Gamma holding is overgenomen door Parcom en Gilde Buy out partners

Voordelen bedrijfsruimte huren in Tilburg

Bent u op zoek naar een bedrijfsruimte te huur? Ontdek alle voordelen van een bedrijfruimte huren in Tilburg.

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

Een eigen bedrijf, geldmachine of valkuil.

welke vragen stelt de startend ondernemer zichzelf voordat hij besluit om een bedrijf te starten.

Het fabeltje van zonnepanelen en zonne-energie

In 10 jaar tijd je zonnepanelen terugverdienen? Een modern fabeltje.

Geschiedenis van NH Hotels

De geschiedenis van de NH keten begint in de Spaanse streek Navarra. Hiervan komt ook de merknaam NH vandaan, deze staat voor Navarra Hotels. In 1978 werd in Pamplona, Navarra eerste hotel geopend.

Verplichtingen als zelfstandig ondernemer

Zelfstandigheid betekent vrijheid, maar betekent ook verplichtingen.

Hoog in Google.de! Hoe doe je dat?

Hoog in de Duitse Google is voor veel mensen een probleem, leer nu hoe je dit zelf kunt doen of laten uitbesteden!

Goedkoop winkelen dankzij foutje van de politiek

Lekker goedkoop winkelen midden tussen de weilanden door een blunder van de politiek.

Eigen bedrijf beginnen? Wees voorzichtig!

Een eigen bedrijf beginnen, wie wil dat niet?

Een hok of kooi waar je huisdier plezier in heeft

Voor ons is het meest belangrijk dat jij tevreden bent en wij zorgen er dan ook voor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn.

Extras voor op kantoor

Lees hier alles over hoe je je werknemers motiveert.

Hoe kies je een nieuw CMS?

Is je bedrijf toe aan een (nieuw) CMS? Hoe kies je de juiste die bij je wensen en je bedrijf past?

Verschillende manieren om kunststof te bewerken

Hier lees je op welke manieren je kunststof kunt bewerken.

Outsourcing: kostenbesparing of geldverspilling?

Outsourcing is een nieuw fenomeen en een trend anno 2012. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van uitbesteding? Brengt het kosten met zich mee, of wordt er bespaard?

Administratiekantoor altijd handig!

Benieuwd naar de werking van een administratiekantoor?

Linkbuilden

Hoe moet je links ruilen om meer bezoekers te krijgen?