Is www.goededoelentest.nl betrouwbaar?


Publicatie datum:

De website www.goededoelentest.nl is één van de websites waar je met de Webshop Giftcard kunt betalen maar is www.goededoelentest.nl ook betrouwbaar?

Gesponsorde koppelingen

www.goededoelentest.nl

Ik kreeg laatst een aanmoedigingsbijdrage voor een artikel wat ik geschreven heb op Foobie.nl. Deze aanmoedigingsbijdrage werd uitgekeerd in de vorm van een digitale tegoedbon genaamd “Webshop Giftcard”. Om de bon te kunnen besteden ging ik op zoek naar een aangesloten webwinkel. Op de pagina met deelnemende webwinkels stond als deelnemer ook goededoelentest.nl. Omdat ik het geld toch niet nodig had voor een kleine aankoop besloot ik om mijn aanmoedigingsbijdrage via deze website aan een goed doel te schenken. Na deze spontane actie vroeg ik mij af of mijn aanmoedigingsbijdrage inderdaad bij het door mij gekozen goede doel terecht komt en of er een deel naar de website goededoelentest.nl gaat. 

goededoelentest.nl:
Allereerst heb ik uitgezocht wie of wat de eigenaar is van goededoelentest.nl. De houder van de website goededoelentest.nl is het bedrijf Hartman & Visser Management and Financial Services BV. gevestigt op Kruitpad 16, 1398CP, Muiden, Nederland. Hartman & Visser Management and Financial is de beheermaatschappij van Ouderkerk Data B.V. Ouderkerk Data voorziet onder de handelsnaam MD (MarketingData) organisaties van gepersonaliseerde zakelijke informatie. MD beschikt over een database, waarin informatie wordt opgeslagen uit ruim 700 vakbladen, kranten, magazines, websites en e-zines.

Stichting NationaleGoedeDoelenTest:
Als contact adres van de website goededoelentest.nl staat vermeld: Straat:Nachtwachtlaan 20, Postcode + plaats: 1058 EA Amsterdam, Email adres: info@NationaleGoedeDoelenTest.nl, Tel. nr.: 020-3059102 (exclusief voor de Stichting de Goede Doelen Test!) RSIN no.NL814875816, KvK nummer: 34213011.

Stichting Burung Manyar

Burung Manyar:
Ik heb mijn aanmoedigingsbijdrage na de selectie procedure op goededoelentest.nl geschonken aan Burung Manyar. Stichting Burung Manyar stelt zich tot doel aan Indonesische nierpatiënten in het algemeen steun en zekerheid te bieden en het leven van patiënten met een donornier in het bijzonder zeker te stellen en de kwaliteit ervan te verbeteren. Zie www.burungmanyar.nl .

Ik heb vervolgens via hun website het volgende bericht verstuurd naar Stichting Burung Manyar

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Goedemorgen,
ik heb laatst via goededoelentest.nl een donatie gedaan van 10 euro aan uw organisatie m.b.v. een “Webshop Giftcard”. Kunt u mij ook vertellen of u de donaties die op die manier gedaan worden ook in zijn geheel ontvangt.

M.vr.gr. Dik Laan
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Ik kreeg de volgende dag direct antwoord:
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Beste Dik Laan,

Op 8 november heb ik een bedrag van € 10,00 ontvangen van de Nationale Goede Doelentest. Zo'n schenking blijft anoniem, zodat wij er ook niet voor kunnen bedanken. Dat kan ik nu dus wel doen. Tweemaal eerder dit jaar heb ik giften via deze weg ontvangen. Mogelijk waren die ook van u, mogelijk van iemand anders. Als u de nieuwsbrieven op onze website volgt, dan kunt u zien, dat elke bijdrage tot op heden goed besteed wordt. We helpen onze patiënten met de aanschaf van hun medicijnen. Niet alleen nu, maar we bouwen ook een continuïteitsreserve op om steun in de toekomst te kunnen garanderen. Ze hebben nu eenmaal de medicijnen levenslang, dagelijks nodig, zodat we vinden dat onze steun niet van het ene op het andere moment mag stoppen uit gebrek aan middelen. Vandaar dat we nog steeds op zoek zijn naar nieuwe donateurs die ons structureel, voor een langere tijd willen gaan helpen. Mogelijk kent u mensen in uw omgeving die u daartoe kan stimuleren. Onze stichting heeft een ANBI-erkenning, zodat giften aftrekbaar zijn bij de aangifte voor de Inkomstenbelasting. Een periodieke schenking met een onderhandse akte voor vijf jaar is zelfs voor 100% (zonder drempels, maximum of minimum) aftrekbaar.
Als u er geen bezwaar tegen hebt, dan neem ik uw mailadres in onze lijst op, zodat u af en toe een bulletin van ons ontvangt met nieuws en de grotere nieuwsbrief. De eerstvolgende verschijnt binnen enkele weken.

Met onze dank en een vriendelijke groet.

Jef Schaap

-----------------------------------------------------------------------
Stichting/Yayasan BURUNG MANYAR
TWEEDE PLAATS in de Trouw Goede Doelen Top 50 (2012)
Jef Schaap, secretaris/penningmeester
Maasstraat 13
5301 CN ZALTBOMMEL
NEGERI BELANDA
 
telp.*31/(0)418/511.333
jschaap@burungmanyar.nl
www.burungmanyar.nl
www.facebook.com/Burung.Manyar.Wevervogel
------------------------------------------------------------------------


Ik moet eerlijk zeggen dat het mij meevalt dat mijn donatie, die ik gedaan heb door middel van een “Webshop Giftcard”, in zijn geheel rechtstreeks op de rekening van Stichting Burung Manyar is gestort. Ik kan hieruit dus concluderen dat de Stichting NationaleGoedeDoelenTest en de website goededoelentest.nl betrouwbaar zijn.

Webshop Giftcard

Keurmerkgoededoelen.nl:
het bedrijf Hartman & Visser Management and Financial Services BV. Is ook de houder van de website www.keurmerkgoededoelen.nl. Het bedrijf biedt op Keurmerk Goede Doelen een vlotte (in circa 1 à 3 werkdagen) keurmerk certificering aan waarmee zowel kleine als grote, fondsenwervende instellingen die over de ANBI-status beschikken tegemoet kunnen komen aan de informatiebehoeften van eventuele donateurs. Ze bieden een volledig gedigitaliseerde aanvraag procedure tegen. De kosten voor het Keurmerk Goede Doelen bedraagt €400,- per jaar. De organisaties die momenteel in het bezit zijn van het Keurmerk Goede Doelen zijn: Breadline Africa, Child Support Indonesia, voorheen Anak Asuh Batam, Child Surgery - Stichting Viet Nam, ChildRight Fund, De Vlinderstichting, Fonds Bijzondere Noden Rotterdam, Stichting Helen Dowling Instituut, Hoop voor Straat- en Zwerfkinderen - Juconi, Stichting HospitaalBroeders, Stichting Internationale Kinderhulp, Vereniging Kust & Zee, MS-Anders, Stichting, NOTS Foundation, Stichting Stichting Allegoeds, Stichting DierenLot, Stichting Emerge Kinderfonds, Stichting Hamlin Fistula Nederland, Stichting Hulphond Nederland, Stichting KICI Kledinginzameling, Stichting Oasebos, Stichting Pax Kinderhulp, Stichting Veldwerk, Stichting  Stinafo en Stichting Vrienden van de Olifant.

Goede doelen keurmerk:
Je moet het Keurmerk Goede Doelen niet verwarren met het Goede doelen keurmerk.
Het Centraal Bureau Fondsenwerving mag namelijk als enige instelling in Nederland het goede doelen keurmerk verstrekken. Het CBF houdt al sinds 1925 toezicht op de inzameling van geld voor goede doelen. Ook heeft het CBF een goede doelen keurmerk: het CBF-Keur voor goede doelen en het CBF-Certificaat voor kleine goede doelen. Voor startende organisaties bestaat de Verklaring van geen bezwaar. U kunt zien of een goed doel een CBF-keurmerk heeft aan het logo op het briefpapier of de collectebus. Het goede doelen keurmerk van het CBF houdt in dat een organisatie aan strenge eisen voldoet. Het CBF beoordeelt onder andere het bestuur en hun beleid, evenals de manier van fondsenwerving en de besteding van de middelen. (Bron: www.cbf.nl )


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Wordt gevonden in Google

Veel mensen willen met hun website goed gevonden worden in Google. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werking?

Maatschap

Dit gaat over de bedrijfsvorm maatschap.

Het fabeltje van zonnepanelen en zonne-energie

In 10 jaar tijd je zonnepanelen terugverdienen? Een modern fabeltje.

Social Media voor bedrijven

Social media voor bedrijven

Waarom investeren in een huisstijl ontwerp?

Redenen waarom een huisstijl ontwerp rendabel is voor je organisatie.

Goede productfoto vergroot de verkoop van product

Vooral op internet bepaalt de kwaliteit van de productfoto of een product wel of niet verkocht wordt.

Ondernemer 7

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Het intelectueel eigendomsrecht.

Het recht dat men heeft op zijn eigen geestelijke creatie.

Geschiedenis van NH Hotels

De geschiedenis van de NH keten begint in de Spaanse streek Navarra. Hiervan komt ook de merknaam NH vandaan, deze staat voor Navarra Hotels. In 1978 werd in Pamplona, Navarra eerste hotel geopend.

Administratiekantoor altijd handig!

Benieuwd naar de werking van een administratiekantoor?

Ondernemer 3

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Sunlite Supply maakt het mogelijk om huizenbezitters zonnepanelen systemen aan te schaffen

Hoe is het mogelijk om nog in de recessie geld te besparen?

Beleving binnen de retailsector

Voor mijn opleiding heb ik een tijd terug een interessant essay geschreven, over de soorten belevenissen in vrijetijdsystemen

Wat zijn je rechten met een arbeidscontract van een half jaar? Deel 1 vrije dagen.

Bijna niemand krijgt meer direct een vast arbeidscontract, wat zijn je rechten met een arbeidscontract van een b.v. een half jaar?

Speurders.nl, marktplaats Speurders

Op Speurders.nl vind je aanbiedingen, tweedehands en nieuw, te koop gevraagd en aangeboden.

Goedkoop een stamrecht BV oprichten

Hoe kun je het voordeligst een stamrecht BV oprichten inclusief notaris?

Inschatting van het frauderisico op grond van COS 240

Een korte handleiding voor de inschatting van het frauderisico op grond van COS 240

Ondernemer 11:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Ondernemer: 14

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Tips voor een goede winkelinrichting

Hoe u met een goede winkelinrichting uw omzet kunt verhogen.

De waarde van Shared Value (gedeelde waarde) in het M.V.O.

De beginselen van het concept van het creëren van Shared Value.

Hoe verleidt je mensen om op je advertentie te klikken?

Een advertentie plaatsen is 1 maar hoe verleidt je mensen om op je advertentie te klikken.

Zoek je werk?

Hier vind je handige tips voor het zoeken naar werk

Hoe verdien je veel geld met kliederwerk?

Je hoeft niet te kunnen schilderen om veel geld te verdienen met kliederwerk. Hoe verdien je veel geld met kliederwerk?

Is dropshipping de oplossing voor webshops?

Hoe kan dropshipping je helpen om een succesvolle webshop te runnen?