Videoconferencing en webcasting


Publicatie datum:

Met videoconferencing en webcasting kunt u als bedrijf verschillende kanten op. Een gesprek of een complete vergadering met partijen op diverse locaties.

Gesponsorde koppelingen

Als bedrijf of overheidsinstelling kunt u niet meer zonder applicaties via internet. Van het versturen van mail tot het akkoord geven op een offerte, alles gaat digitaal. Met videoconferencing en webcasting is nu nog een markt ondervangen, die van het vergaderen en andere bijeenkomsten via het internet.

Gesponsorde koppelingen

Het kan gebeuren dat verschillende partijen bijeen moeten komen voor bijvoorbeeld het bespreken van een offerte, het bijwonen van een congres of een aandeelhoudersvergadering. Hiervoor moeten mensen op een bepaald tijdstip naar een bepaalde locatie. Maar wat als het niet in een schema past of de afstand is te groot om te overbruggen. Dit laatste zal vooral het geval zijn bij internationale bedrijven.

Techniek

De techniek staat niet stil! Er is steeds meer mogelijk via internet en tegen een betaalbare prijs. Niet alleen de grote bedrijven kunnen gebruik maken van videoconferencing en webcasting. Door gebruik te maken van deze technieken kunt u met andere partijen van over de hele wereld overleggen zonder van uw eigen kantoor af te komen. Het enige wat u nodig heeft is internet en de beschikking over een desktop computer, laptop, tablet of smartphone.

Videoconferencing

Videoconferencing is ideaal voor vergaderingen. Dit hoeft niet perse één op één te zijn, het kan ook tussen meerdere partijen. Op het gewenste moment logt u in op de computer en de benodigde software en op afstand vergaderen. Nier meer in de file staan en extra tijd moeten uittrekken voor reistijd. Er zijn zelfs bedrijven die een complete ruimte inrichten zodat meerdere mensen tegelijk kunnen deelnemen aan de videoconferencing, maar het kan op elke willekeurige plek.

Webcasting

Ook bij webcasting bereikt u een groot publiek door middel van uitzenden over het web. Webcasting wordt vaak alleen gebruikt voor het uitzenden van lezingen, congressen en andere bijeenkomsten met sprekers. Zo kan iedereen overal ter wereld uw evenement bijwonen terwijl ze op de bank liggen, in de trein zitten, op kantoor werken enzovoorts.

Videoconferencing en webcasting

Twee audiovisuele internet applicaties die aan populariteit winnen. Bij videoconferecing kunt u een gesprek voeren met iemand anders, terwijl webcasting nog geen interactie mogelijkheden heeft. Voor beide opties heeft u software nodig die geïnstalleerd wordt op een computer. In het begin is het een dure uitgave, maar deze betaalt zich na verloop van tijd terug door het drukken van kosten en de winst in tijd.

Het is ook mogelijk om videoconferencing en webcasting niet direct aan te schaffen. Het leasen van de benodigde apparatuur en het hosten van de software kan inmiddels bij ankele audiovisuele bedrijven.


Foobie gebruiker NFGD

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Hoe schrijf ik een zakelijke brief?

Handige tips en richtlijnen voor het schrijven van een zakelijke brief.

Ondernemer 9:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Plan van Aanpak

Voor een goede start van een project is een Plan van Aanpak noodzakelijk.

Gamma Holding overgenomen door Gilde en Parcom

Gamma holding is overgenomen door Parcom en Gilde Buy out partners

Maatschap

Dit gaat over de bedrijfsvorm maatschap.