De evolutie van het onderhoud in de elektromechanica.


Publicatie datum:

Ontwikkelingen in engineering, onderhoud en service in de elektromechanica.

Gesponsorde koppelingen

evolution of service

Evolutie van onderhoud:
Als je de definitie van modern onderhoud analyseert zul je vaststellen dat de functie  hiervan het garanderen van de beschikbaarheid van apparatuur en faciliteiten is op zo’n manier dat het mogelijk is om fysiek of op afstand aanwezig te zijn bij de productie of de dienstverlening ten einde de betrouwbaarheid, de veiligheid, de milieubescherming en de kosten in de gaten te kunnen houden

Soorten onderhoud:
De snelste manier om de hedendaagse evolutie van het onderhoud in te delen is in de volgende vier fases. Namelijk 1- Correctief onderhoud 2- Preventief onderhoud 3- Voorspellend onderhoud en 4- Proactief onderhoud.

Fase 1- Correctief onderhoud:
De eerste fase in de evolutie van het onderhoud is het correctief onderhoud. In deze eerste fase van de evolutie van het onderhoud was het onderhoud gebaseerd op  interventies als gevolg van storingen. De daaruit voortvloeiende reparatiekosten bestonden niet alleen uit reparatie arbeid en onderdelen maar ook uit de kosten die verband houden met productieonderbrekingen.

Fase 2- Preventief onderhoud:
Preventief onderhoud ontstond uit de noodzaak om de kosten vanwege de lage beschikbaarheid van de machines en de uiteindelijke productie onderbrekingen  door het systeem van correctief onderhoud te verlagen. De invoering van het preventief onderhoud systeem heeft geleid tot vaste programma’s voor de onderhoudstechnici en een regelmatige evaluatie om de machines in de best mogelijke conditie te houden en zo de faalkans van de machines te verminderen waardoor de onzekerheid omtrent de kosten wordt verminderd. Bij het correctief onderhoud systeem is het van groot belang om een zo klein mogelijk aantal onderhoud interventies te bepalen zonder schadelijke gevolgen voor de machines zodat er niet onnodig veel geld aan het onderhoud besteed wordt. Het aantal onderhoud interventies is nooit exact te bepalen, daarom beperkt het systeem van  preventief onderhoud de effectiviteit van het onderhoud.

Fase 3- Voorspellend onderhoud:
Het voorspellende onderhoud heeft zich ontwikkeld naar aanleiding van het teveel  aan onzekerheden van het preventief onderhoud systeem. Het ontstaan van het  voorspellende onderhoud systeem is mogelijk geworden door de voortschrijdende  technologische ontwikkelingen waarmee een nieuw onderhoudsconcept kon worden ontwikkeld. Bij het preventief onderhoud systeem wordt de toestand of status van de machine continu gemonitord en wordt er indien nodig voordat er een storing optreedt onderhoud gepleegd. Bij dit soort operaties, bekend als predictief onderhoud, komt een hele filosofie kijken voorafgaand aan de functionele storing door middel van kennis van het gedrag van de machine en welk element kan falen en wanneer een interventie moet worden gepland zonder dat dit invloed heeft op het productie proces met als gevolg een optimalisatie van de productiekosten, arbeid en onderdelen. Het preventief onderhoud systeem voorkomt als het goed uitgevoerd wordt grote en kostbare storingen en zal de productie activiteiten stroomlijnen.

Fase 4- Proactief onderhoud:
Het proactief onderhoud systeem is ontwikkeld als voltooiing van de evolutie van het onderhoud. Dit concept omvat componenten van alle bovengenoemde soorten onderhoud maar verhoogt hen naar een hogere dimensie. Het proactief onderhoud systeem voegt als laatste dimensie het verbeteren van de onderdelen die bij het  voorspellende onderhoud alleen op tijd worden vervangen zodat deze minder slijten en er dus op den duur nog minder onderhoud gepleegd hoeft te worden en de betrouwbaarheid van de machines steeds verder wordt gemaximaliseerd.

Conclusie:
Uitgaves gedaan aan proactief onderhoud zijn geen kosten maar een investering.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Thuiswerk - bijverdienste - Foobie - na 8 maanden ervaring

Ook al een tijdje opzoek naar een serieuse en betrouwbare bijverdienste van thuis uit? Misschien is dit wel iets voor jou?

Energiebesparende en milieuvriendelijke inrichting van je kantoor

Ook bij de inrichting van ons kantoor kunnen we rekening houden met het milieu, bovendien besparen we op die manier veel geld uit.

Sunlite Supply maakt het mogelijk om huizenbezitters zonnepanelen systemen aan te schaffen

Hoe is het mogelijk om nog in de recessie geld te besparen?

Ondernemers tip 3

Van wie zijn ideeen?

Het intelectueel eigendomsrecht.

Het recht dat men heeft op zijn eigen geestelijke creatie.

Implementatie factoren die het implementatieproces beïnvloeden.

Beschrijving van verschillende factoren die het implementatieproces kunnen beïnvloeden.

Kennismaking met Getronics

Getronics een bekende onderneming. Maar hoe is deze ontstaan?

De Voordelen van Dropshipping

Wat is Dropshipping en Wat zijn de voordelen ervan?

Videoconferencing en webcasting

Met videoconferencing en webcasting kunt u als bedrijf verschillende kanten op. Een gesprek of een complete vergadering met partijen op diverse locaties.

Geschiedenis van Jan Tabak

In 1687 startte Jan Jacobsz nabij het gehucht Bussum, in het stadje Naarden een herberg. Jan Jacobsz was in die dagen “Flessiaan”, wat wil zeggen dat hij een caféhouder of slijter was.

Voordelen bedrijfsruimte huren in Tilburg

Bent u op zoek naar een bedrijfsruimte te huur? Ontdek alle voordelen van een bedrijfruimte huren in Tilburg.

Waar komt de overdreven preutsheid van Google Adsense vandaan?

De seksuele censuur van Google Adsense is heel streng, waar komt die overdreven preutsheid van Google Adsense vandaan?

Presentatie

Tips voor het geven van een presentatie

Tips ter preventie van overval bij bedrijven

Bang voor een overval of inbraak? Hier enkele tips welke je als ondernemer toe kunt passen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken.

Ondernemer 8

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Tapijt laten reinigen door Tapijt Reinigen Den Haag

Vies Tapijt? Laat uw tapijt professioneel reinigen voor goed resultaat.

Geschiedenis van NH Hotels

De geschiedenis van de NH keten begint in de Spaanse streek Navarra. Hiervan komt ook de merknaam NH vandaan, deze staat voor Navarra Hotels. In 1978 werd in Pamplona, Navarra eerste hotel geopend.

De zakelijke man kan niet zonder een portemonnee

Een veelzijdig en bijna onmisbaar accessoire voor de zakelijke man is de portemonnee. Niet alleen geld, maar ook visitekaartjes kunnen heel gemakkelijk opgeborgen worden.

Laat Klanten Je Bedrijf Verkennen Met Een Virtuele Tour

Voor bedrijven heeft een virtual tour een groot aantal voordelen. Het helpt ze om je bedrijf te verkennen. Deze interactieve technologie dient als een uitstekende marketing tool.

Implementatie strategieën

Beschrijving van verschillende implementatie strategieën.

Een auto huren voor uw zakenreis

De voor- en nadelen van de verschillende manieren van een auto huren voor een zakenreis.

Tips voor een goede winkelinrichting

Hoe u met een goede winkelinrichting uw omzet kunt verhogen.

merktemplate.

Wat een merktemplate is en hoe die opgebouwd wordt.

Toeleverancier

voordelen en nadelen van toeleveranciers

Wat is de kracht van een goed logo?

Een goed logo moet eigentijds zijn en dus om de paar jaar worden gerestyled.