Acquisitie, een kunstvorm voor ondernemers


Publicatie datum:

Acquisitie is misschien niet zo je ding, maar wel noodzakelijk om je bedrijf overeind te houden.

Gesponsorde koppelingen

Als ZZP-er ben je extra gemotiveerd om alles eruit te halen dat er in zit. Je hebt je helemaal gespecialiseerd in je vakgebied en kunt de klanten alles leveren waar ze op vragen, misschien nog wel meer. Vol overgave stort je je op het uitvoeren van je dienst, op de verkoop van je product.  Wat je hiervoor ook nog nodig hebt? Klanten!

Die noodzakelijke acquisitie

Het is fijn als je zo goed bent in je werk en dat ook nog met heel veel plezier doet. Maar om op het eind van de maand toch de rekeningen te kunnen betalen en tussendoor ook nog eens wat te eten zul je betalende klanten nodig hebben. Je zult aan je potentiële klanten duidelijk moeten maken wat je verkoopt of welke dienst je aanbiedt. Bovendien zul je duidelijk moeten maken waarom je klanten juist voor jóu moeten kiezen. Dat betekent dat er geadverteerd zal moeten worden, misschien in gedrukte media, misschien via folders of reclames op het internet. Heb je eenmaal een klantencontact, dan zal er onderhandeld moeten worden over je product, over de te leveren diensten en de prijzen die je voor je inspanningen zult vragen. Kortom, je zult aan acquisitie moeten doen.

 

Tijd

Al die tijd die je aan acquisitie kwijt bent gaat ten kosten van wat je het liefste doet: jouw dienst en jouw producten. Acquisitie vraagt de nodige tijd en aandacht, soms heeft het wat weg van koorddansen. JE balanceert tussen wat bedrijfstechnisch mogelijk en wenselijk is, de wensen van de klant en de juiste prijsstelling. Uiteindelijk moet er een goed evenwicht gevonden worden, waarbij je vaak snel moet reageren. Je moet je afvragen of je die tijd wel hebt, of wilt of kunt nemen. Je kunt in een onderhandelingsproces vaak niet goed tegen de klant zeggen dat hij een paar uurtjes moet wachten op een antwoord omdat je elders met een klus bezig bent. Hoe sneller je kunt reageren, hoe beter het is. Acquisitie is als een kunstvorm. De juiste actie op het juiste moment om voor de hoofdprijzen te gaan.

 

Ga je dit zelf doen?

Als je tot de ontdekking bent gekomen dat acquisitie niet echt je ding is, dan ben je in een groot gezelschap. Veel zelfstandige ondernemers lopen tegen dit punt aan, dat ze afleidt van waar ze echt mee bezig willen zijn. En natuurlijk zien ze er allemaal best het belang van in. Je zou die lastige acquisitie toch het liefst door een ander laten doen. Kan dat? Natuurlijk kan dat!

 

Uitbesteden

Als acquisitie niet zo je ding is, dan kun je dit prima uitbesteden aan een ander, aan een specialist die aan acquisitie net zoveel plezier beleeft als jij aan je eigen activiteiten. Het gaat er wel om dat je iemand vindt die begrijpt hoe jij wil werken, wat precies jouw dienst inhoudt en je klanten aanvoelt. Iemand aan wie je dit lastige karwei met gerust hart kunt overlaten. Uiteraard maak je met je acquisitiespecialist goede afspraken.

 

Productiviteit

Uiteindelijk gaat het erop, dat je zelf ongestoord aan het werk kunt blijven, dat je niet afgeleid wordt door zaken die je eigenlijk niet goed liggen. Door een specialist in te schakelen op die bedrijfsonderdelen waar je zelf niet goed in bent, waar je je niet met volle overgave aan kunt geven, wordt je hele bedrijfsvoering versterkt.  Je productiviteit zal erdoor stijgen, en dat heeft uiteraard een positief effect op je omzet. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 59
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie zakelijk

Het aanbiedingsgesprek: je salaris

Als ict werkgever een goed en marktconform salaris bieden wordt steeds lastiger. Zorg dat niet alleen jouw vacature eruit springt, maar ook je salaris en secundaire voorwaarden eruit springen ten opzichte van je concurrenten.

Hoe kies je een nieuw CMS?

Is je bedrijf toe aan een (nieuw) CMS? Hoe kies je de juiste die bij je wensen en je bedrijf past?

Wat is de beperkingentheorie of Theory of constraints (TOC)?

TOC is een managementtheorie, ontwikkeld door Eliyahu Goldratt. Wat is TOC management?

Oplichting via Marktplaats? Hoe ik werd opgelicht door een gestoord oude vrouwtje.

Je koopt in goed vertrouwen een smartphone van een oud vrouwtje maar ze blijkt een notoire oplichtster.

Social Media voor bedrijven

Social media voor bedrijven

Is isolerende raamfolie een goedkoop alternatief voor thermopane?

Volgens Essent zorgt isolerende raamfolie 30% besparing op je verwarmingskosten, Is Isolerende raamfolie alternatief voor thermopane?

Hoe schrijf ik een zakelijke brief?

Handige tips en richtlijnen voor het schrijven van een zakelijke brief.

Alles over www.consumentenbond.nl

Consumentenbond. Onafhankelijke tests van meer dan 2000 producten en diensten. Bekijk de testresultaten en bespaar tijd én geld.

Thuiswerk - bijverdienste - Foobie - na 8 maanden ervaring

Ook al een tijdje opzoek naar een serieuse en betrouwbare bijverdienste van thuis uit? Misschien is dit wel iets voor jou?

Ondernemer 13:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

De evolutie van het onderhoud in de elektromechanica.

Ontwikkelingen in engineering, onderhoud en service in de elektromechanica.

Telefoneren: hoe doe je dat?

Klantvriendelijk of zakelijk telefoneren. Hoe ga je te werk?

Sunlite Supply maakt het mogelijk om huizenbezitters zonnepanelen systemen aan te schaffen

Hoe is het mogelijk om nog in de recessie geld te besparen?

Organisatiekunde.

De manier van organisatievoering door de jaren heen.

Decision making unit.

Wat een disicion making unit is, doet en nodig heeft.

Een zakelijke brief schrijven

Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een zakelijke brief, in dit artikel een klein overzicht

Is www.goededoelentest.nl betrouwbaar?

De website www.goededoelentest.nl is één van de websites waar je met de Webshop Giftcard kunt betalen maar is www.goededoelentest.nl ook betrouwbaar?

Implementatie strategieën

Beschrijving van verschillende implementatie strategieën.

De verandering van de marketinggedachte.

de verandering van de marketing activiteit en gerichtheid door de jaren heen.

Plan van Aanpak

Voor een goede start van een project is een Plan van Aanpak noodzakelijk.

Wat is dat eigenlijk, een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering? Is een opstalverzekering voor iedereen verplicht? En hoe sluit je een opstalverzekering af?

Wat is de kracht van een goed logo?

Een goed logo moet eigentijds zijn en dus om de paar jaar worden gerestyled.

Ondernemer 6

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Zakelijk Relatiegeschenken voor effectieve marketing

Als het gaat om print-en tv-reclame, het maakt niet veel nodig om het publiek om de advertentie overslaan, het zou moeilijk zijn om mensen die zich volledig richten op de advertenties in deze media, en minder nog steeds loyaliteit op te bouwen in de richting van het merk op basis van deze vondst advertenties.

Gamma Holding overgenomen door Gilde en Parcom

Gamma holding is overgenomen door Parcom en Gilde Buy out partners