Ondernemer 4


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer 4:

Nog even terug naar het eerste artikel van deze reeks:

 “Ken U zelve”

De spreuk bij de ingang van het Orakel van Delphi waar menigeen trachtte een antwoord te krijgen op zijn vragen over de Toekomst. Is het raadzaam om een veldtocht te beginnen of in het kader van deze reeks, moet ik wel of niet zelfstandig ondernemer worden en hoe gaat dat uitpakken. (Help). Troost u, u bent het al, zelfstandig ondernemer, drager van rechten en plichten, een natuurlijk persoon die maar één eigenlijke taak heeft, voorzien in het eigen onderhoud, eten/drinken, kleding en onderdak, totdat het niet meer nodig is. Na de laatste adem. That’s all folks!

Er is altijd een begin, in uw geval uw geboortetijd, uur, datum, en uiteraard de plaats op Aarde, uw nationaliteit op dat moment, het beginpunt. Uiteindelijk verdwijnt u weer, na een zekere tijd. Uw leven is een reis van vooraf onbepaalde tijd, voor de één een “Reis naar het einde van de nacht” ( Ferdinand Céline) voor de ander één groot afwisselend feestelijk gebeuren. En daartussenin zijn allerlei varianten te plaatsen, de uiteindelijke conclusie, oordeel, over het gehele bestaan is uiteindelijk geheel de uwe (?). De optelsom van de mogelijkheden die u heeft gezien, benut, of juist niet en daardoor kansen gemist of juist weer gekregen. Eén advies zie alles wat op uw pad komt  vanaf nu als uitdaging en beslist niet als probleem. Problemen laat u daar waar ze horen, bij anderen. Uitdaging of probleem is geen definitiekwestie maar simpelweg een persoonlijk oordeel.

In de u toegemeten tijd moet u in uw onderhoud, en wellicht dat van uw gezin, voorzien en in het heden betekent dat het verdienen van geld. Ruilmiddel, rekeneenheid en mogelijk appeltje voor de dorst, spaarfunctie, zodat bij het tijdelijk inzakken of wegvallen van de stroom, u en de uwen niet direct in het dagelijkse bestaan worden bedreigd. Het verdienen van geld kan eenvoudig gesteld op twee manieren, u sluit een arbeidsovereenkomst, u gaat in loondienst al of niet met clausules als gouden handdruk, optieregeling, aandelenpakketten, bonussen, rechtsbescherming voor de negatieve gevolgen van bedrijfsmatige genomen beslissingen, of u wordt

 Ondernemer

U gaat verder op de weg vanaf uw eerste begin, eerst uiteraard beschermd door de wet, u bent niet direct handelingsbekwaam en volledig aansprakelijk voor uw daden, en onder de vleugels van ouders of opvoeders, uw wettelijke vertegenwoordigers. Een maal volwassen gaat u uw geld, het middel bij uitstek om in de hedendaagse mondiale samenleving in uw bestaan te voorzien, als zelfstandig ondernemer verdienen. U bent een individu te midden van al die andere individuen, thans circa zes miljard, die hetzelfde nastreven, continuïteit. Gedeeld leed of gedeelde vreugde, u ziet maar. Om het hanteerbaar te maken is het geheel Wereld, opgesplitst in kleinere eenheden, Landen, met eigen bestuursvormen, Overheden, al of niet democratisch gekozen door de inwoners van die landen. De Overheid, in ons geval de Nederlandse Overheid, met name de organisatiewijze, is het gevolg van de uitkomst van de Nederlandse Geschiedenis, en daarmee de hoeder van ons, ook weer in de loop van de geschiedenis ontstane Nederlandse Rechtsstelsel. Zodra we grenzen overgaan krijgen we te maken met andere rechtsstelsels en hoe verder weg hoe minder gelijkenis tussen de stelsels.

In Loondienst heeft u in de dagelijkse praktijk minder met het Recht te maken, uw arbeidsovereenkomst in ruil voor de beloningsafspraken zorgt daarvoor, dan als Ondernemer. Vandaar een vervolg met een inleiding Nederlands Recht, zo kort en globaal mogelijk. Voor u, nog steeds vrij van kosten, last en ruggespraak.

Als u vragen heeft en behoefte aan juridisch advies, ik herhaal het nog eens, de Notaris. Vermijd in deze voorbereidende fase de Advocatuur, tenzij u geld teveel heeft.

In de volgende aflevering ga ik verder met een beknopte inleiding in het Nederlands Recht voor iedereen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate martketing is mogelijk voor iedereen!

Zoek je werk?

Hier vind je handige tips voor het zoeken naar werk

Groenpoets

Greenwashing of echt MVO?

Social Media voor bedrijven

Social media voor bedrijven

Implementatie factoren die het implementatieproces beïnvloeden.

Beschrijving van verschillende factoren die het implementatieproces kunnen beïnvloeden.

Tapijt laten reinigen door Tapijt Reinigen Den Haag

Vies Tapijt? Laat uw tapijt professioneel reinigen voor goed resultaat.

Begin je eigen gratis webwinkel, begin je eigen gratis webshop

Lees hier hoe je gratis je eigen webwinkel kunt beginnen zonder investering.

Oplichting via Marktplaats? Hoe ik werd opgelicht door een gestoord oude vrouwtje.

Je koopt in goed vertrouwen een smartphone van een oud vrouwtje maar ze blijkt een notoire oplichtster.

Het aanbiedingsgesprek: je salaris

Als ict werkgever een goed en marktconform salaris bieden wordt steeds lastiger. Zorg dat niet alleen jouw vacature eruit springt, maar ook je salaris en secundaire voorwaarden eruit springen ten opzichte van je concurrenten.

Hoe pas je de beperkingentheorie of Theory of constraints (TOC) toe in de praktijk?

Hoe implementeer je de TOC managementtheorie in de werkelijkheid van een bedrijf?

10 Gouden tips ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek!

Hoe bereid ik mijzelf het beste voor op een sollicitatiegesprek.

Maak reclame met bedrukte paperclips

Bedrukte paperclips zijn een ideaal marketingsinstrument.

Welke starters moeten een bedrijfsplan maken?

Een bedrijfsplan maken is een must voor elke ondernemer. Maak een ondernemersplan en wordt meer succesvol.

Plan van Aanpak

Voor een goede start van een project is een Plan van Aanpak noodzakelijk.

Nu 30% korting op gekleurde/geprinte achterwanden en meer!

Profiteer nu van de vele tijdelijke aanbiedingen bij A&A Glashandel! Zo krijgt u tot en met 31 mei maar liefst 30% korting op glazen achterwanden met een kleur of print.

Veel geld verdienen in horeca blijkt vrouwenhandel.

Mooie jonge buitenlandse vrouwen worden gelokt met beloftes van veel geld verdienen in de horeca.

Tips voor een goede winkelinrichting

Hoe u met een goede winkelinrichting uw omzet kunt verhogen.

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

Acquisitie, een kunstvorm voor ondernemers

Acquisitie is misschien niet zo je ding, maar wel noodzakelijk om je bedrijf overeind te houden.

Leidinggeven

de basis principes voor goed leidinggeven.

Het intelectueel eigendomsrecht.

Het recht dat men heeft op zijn eigen geestelijke creatie.

Wat is het doel van Just in time (JIT) management?

Wat is het verschil tussen JIT of het Nederlandse OHN (op het nippertje) management?

Journalistiek schrijven.

Het schrijven van journalistieke stukken op een eenvoudige manier.

Voordelen bedrijfsruimte huren in Tilburg

Bent u op zoek naar een bedrijfsruimte te huur? Ontdek alle voordelen van een bedrijfruimte huren in Tilburg.

Laat Klanten Je Bedrijf Verkennen Met Een Virtuele Tour

Voor bedrijven heeft een virtual tour een groot aantal voordelen. Het helpt ze om je bedrijf te verkennen. Deze interactieve technologie dient als een uitstekende marketing tool.