Ondernemer 4


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer 4:

Nog even terug naar het eerste artikel van deze reeks:

 “Ken U zelve”

De spreuk bij de ingang van het Orakel van Delphi waar menigeen trachtte een antwoord te krijgen op zijn vragen over de Toekomst. Is het raadzaam om een veldtocht te beginnen of in het kader van deze reeks, moet ik wel of niet zelfstandig ondernemer worden en hoe gaat dat uitpakken. (Help). Troost u, u bent het al, zelfstandig ondernemer, drager van rechten en plichten, een natuurlijk persoon die maar één eigenlijke taak heeft, voorzien in het eigen onderhoud, eten/drinken, kleding en onderdak, totdat het niet meer nodig is. Na de laatste adem. That’s all folks!

Er is altijd een begin, in uw geval uw geboortetijd, uur, datum, en uiteraard de plaats op Aarde, uw nationaliteit op dat moment, het beginpunt. Uiteindelijk verdwijnt u weer, na een zekere tijd. Uw leven is een reis van vooraf onbepaalde tijd, voor de één een “Reis naar het einde van de nacht” ( Ferdinand Céline) voor de ander één groot afwisselend feestelijk gebeuren. En daartussenin zijn allerlei varianten te plaatsen, de uiteindelijke conclusie, oordeel, over het gehele bestaan is uiteindelijk geheel de uwe (?). De optelsom van de mogelijkheden die u heeft gezien, benut, of juist niet en daardoor kansen gemist of juist weer gekregen. Eén advies zie alles wat op uw pad komt  vanaf nu als uitdaging en beslist niet als probleem. Problemen laat u daar waar ze horen, bij anderen. Uitdaging of probleem is geen definitiekwestie maar simpelweg een persoonlijk oordeel.

In de u toegemeten tijd moet u in uw onderhoud, en wellicht dat van uw gezin, voorzien en in het heden betekent dat het verdienen van geld. Ruilmiddel, rekeneenheid en mogelijk appeltje voor de dorst, spaarfunctie, zodat bij het tijdelijk inzakken of wegvallen van de stroom, u en de uwen niet direct in het dagelijkse bestaan worden bedreigd. Het verdienen van geld kan eenvoudig gesteld op twee manieren, u sluit een arbeidsovereenkomst, u gaat in loondienst al of niet met clausules als gouden handdruk, optieregeling, aandelenpakketten, bonussen, rechtsbescherming voor de negatieve gevolgen van bedrijfsmatige genomen beslissingen, of u wordt

 Ondernemer

U gaat verder op de weg vanaf uw eerste begin, eerst uiteraard beschermd door de wet, u bent niet direct handelingsbekwaam en volledig aansprakelijk voor uw daden, en onder de vleugels van ouders of opvoeders, uw wettelijke vertegenwoordigers. Een maal volwassen gaat u uw geld, het middel bij uitstek om in de hedendaagse mondiale samenleving in uw bestaan te voorzien, als zelfstandig ondernemer verdienen. U bent een individu te midden van al die andere individuen, thans circa zes miljard, die hetzelfde nastreven, continuïteit. Gedeeld leed of gedeelde vreugde, u ziet maar. Om het hanteerbaar te maken is het geheel Wereld, opgesplitst in kleinere eenheden, Landen, met eigen bestuursvormen, Overheden, al of niet democratisch gekozen door de inwoners van die landen. De Overheid, in ons geval de Nederlandse Overheid, met name de organisatiewijze, is het gevolg van de uitkomst van de Nederlandse Geschiedenis, en daarmee de hoeder van ons, ook weer in de loop van de geschiedenis ontstane Nederlandse Rechtsstelsel. Zodra we grenzen overgaan krijgen we te maken met andere rechtsstelsels en hoe verder weg hoe minder gelijkenis tussen de stelsels.

In Loondienst heeft u in de dagelijkse praktijk minder met het Recht te maken, uw arbeidsovereenkomst in ruil voor de beloningsafspraken zorgt daarvoor, dan als Ondernemer. Vandaar een vervolg met een inleiding Nederlands Recht, zo kort en globaal mogelijk. Voor u, nog steeds vrij van kosten, last en ruggespraak.

Als u vragen heeft en behoefte aan juridisch advies, ik herhaal het nog eens, de Notaris. Vermijd in deze voorbereidende fase de Advocatuur, tenzij u geld teveel heeft.

In de volgende aflevering ga ik verder met een beknopte inleiding in het Nederlands Recht voor iedereen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Ongestoord zakendoen

Aantwoordeservice wanneer je als ondernemer op vakantie gaat, ideaal!

Is www.goededoelentest.nl betrouwbaar?

De website www.goededoelentest.nl is één van de websites waar je met de Webshop Giftcard kunt betalen maar is www.goededoelentest.nl ook betrouwbaar?

Goede productfoto vergroot de verkoop van product

Vooral op internet bepaalt de kwaliteit van de productfoto of een product wel of niet verkocht wordt.

Goedkope gebruikte smartphones, tablets, games etc. met garantie bij Cex.

Je bent gek als je nieuw koopt als je voordelig gebruikte smartphones, tablets, games etc. kunt kopen met garantie bij Cex

Hoog in Google.de! Hoe doe je dat?

Hoog in de Duitse Google is voor veel mensen een probleem, leer nu hoe je dit zelf kunt doen of laten uitbesteden!

Hoe schrijf ik een zakelijke brief?

Handige tips en richtlijnen voor het schrijven van een zakelijke brief.

Toeleverancier

voordelen en nadelen van toeleveranciers

De kunst van het verleiden van de consument.

De consument is steeds moeilijker te verleiden, het is dus de kunst om de consument te verleiden.

Hoe je een goede spreker wordt

Tien tips om een goede te spreker te worden.

Energiebesparende en milieuvriendelijke inrichting van je kantoor

Ook bij de inrichting van ons kantoor kunnen we rekening houden met het milieu, bovendien besparen we op die manier veel geld uit.

Hoe verleidt je mensen om op je advertentie te klikken?

Een advertentie plaatsen is 1 maar hoe verleidt je mensen om op je advertentie te klikken.

Implementatie strategieën

Beschrijving van verschillende implementatie strategieën.

Zalando Kleding nu uit met nieuwe zomer collectie

Online winkelen is altijd al een grote hulp voor drukke mensen.

Alles over www.consumentenbond.nl

Consumentenbond. Onafhankelijke tests van meer dan 2000 producten en diensten. Bekijk de testresultaten en bespaar tijd én geld.

Hoe begin je een reisbureau zonder diploma's?

Je houdt van goedkope reizen en je kunt goed organiseren, dan kun je een reisbureau beginnen zonder papieren.

Implementatie factoren die het implementatieproces beïnvloeden.

Beschrijving van verschillende factoren die het implementatieproces kunnen beïnvloeden.

Tips voor beginnende modellen (voorafgaand aan de fotoshoot)

Handige tips voor beginnende modellen die gaan werken met amateur-fotografen. Het eerste deel.

Speelgoed speciaal voor je geliefde kleintjes

TY knuffels zijn niet het enige product dat wij bieden.

Kun je meer verkopen door betere reclame teksten?

Het visuele aspect en de aanbieding van een advertentie zijn belangrijk maar je kunt echt veel meer verkopen door betere reclame teksten.

Het fabeltje van zonnepanelen en zonne-energie

In 10 jaar tijd je zonnepanelen terugverdienen? Een modern fabeltje.

Kennismaking met Getronics

Getronics een bekende onderneming. Maar hoe is deze ontstaan?

Ondernemer 11:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Verplichtingen als zelfstandig ondernemer

Zelfstandigheid betekent vrijheid, maar betekent ook verplichtingen.

Journalistiek schrijven.

Het schrijven van journalistieke stukken op een eenvoudige manier.

Concepting veel kansen in verzadigde markt

Concepting in verzadigde markt betere marketingstrategie