Ondernemer 4


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer 4:

Nog even terug naar het eerste artikel van deze reeks:

 “Ken U zelve”

De spreuk bij de ingang van het Orakel van Delphi waar menigeen trachtte een antwoord te krijgen op zijn vragen over de Toekomst. Is het raadzaam om een veldtocht te beginnen of in het kader van deze reeks, moet ik wel of niet zelfstandig ondernemer worden en hoe gaat dat uitpakken. (Help). Troost u, u bent het al, zelfstandig ondernemer, drager van rechten en plichten, een natuurlijk persoon die maar één eigenlijke taak heeft, voorzien in het eigen onderhoud, eten/drinken, kleding en onderdak, totdat het niet meer nodig is. Na de laatste adem. That’s all folks!

Er is altijd een begin, in uw geval uw geboortetijd, uur, datum, en uiteraard de plaats op Aarde, uw nationaliteit op dat moment, het beginpunt. Uiteindelijk verdwijnt u weer, na een zekere tijd. Uw leven is een reis van vooraf onbepaalde tijd, voor de één een “Reis naar het einde van de nacht” ( Ferdinand Céline) voor de ander één groot afwisselend feestelijk gebeuren. En daartussenin zijn allerlei varianten te plaatsen, de uiteindelijke conclusie, oordeel, over het gehele bestaan is uiteindelijk geheel de uwe (?). De optelsom van de mogelijkheden die u heeft gezien, benut, of juist niet en daardoor kansen gemist of juist weer gekregen. Eén advies zie alles wat op uw pad komt  vanaf nu als uitdaging en beslist niet als probleem. Problemen laat u daar waar ze horen, bij anderen. Uitdaging of probleem is geen definitiekwestie maar simpelweg een persoonlijk oordeel.

In de u toegemeten tijd moet u in uw onderhoud, en wellicht dat van uw gezin, voorzien en in het heden betekent dat het verdienen van geld. Ruilmiddel, rekeneenheid en mogelijk appeltje voor de dorst, spaarfunctie, zodat bij het tijdelijk inzakken of wegvallen van de stroom, u en de uwen niet direct in het dagelijkse bestaan worden bedreigd. Het verdienen van geld kan eenvoudig gesteld op twee manieren, u sluit een arbeidsovereenkomst, u gaat in loondienst al of niet met clausules als gouden handdruk, optieregeling, aandelenpakketten, bonussen, rechtsbescherming voor de negatieve gevolgen van bedrijfsmatige genomen beslissingen, of u wordt

 Ondernemer

U gaat verder op de weg vanaf uw eerste begin, eerst uiteraard beschermd door de wet, u bent niet direct handelingsbekwaam en volledig aansprakelijk voor uw daden, en onder de vleugels van ouders of opvoeders, uw wettelijke vertegenwoordigers. Een maal volwassen gaat u uw geld, het middel bij uitstek om in de hedendaagse mondiale samenleving in uw bestaan te voorzien, als zelfstandig ondernemer verdienen. U bent een individu te midden van al die andere individuen, thans circa zes miljard, die hetzelfde nastreven, continuïteit. Gedeeld leed of gedeelde vreugde, u ziet maar. Om het hanteerbaar te maken is het geheel Wereld, opgesplitst in kleinere eenheden, Landen, met eigen bestuursvormen, Overheden, al of niet democratisch gekozen door de inwoners van die landen. De Overheid, in ons geval de Nederlandse Overheid, met name de organisatiewijze, is het gevolg van de uitkomst van de Nederlandse Geschiedenis, en daarmee de hoeder van ons, ook weer in de loop van de geschiedenis ontstane Nederlandse Rechtsstelsel. Zodra we grenzen overgaan krijgen we te maken met andere rechtsstelsels en hoe verder weg hoe minder gelijkenis tussen de stelsels.

In Loondienst heeft u in de dagelijkse praktijk minder met het Recht te maken, uw arbeidsovereenkomst in ruil voor de beloningsafspraken zorgt daarvoor, dan als Ondernemer. Vandaar een vervolg met een inleiding Nederlands Recht, zo kort en globaal mogelijk. Voor u, nog steeds vrij van kosten, last en ruggespraak.

Als u vragen heeft en behoefte aan juridisch advies, ik herhaal het nog eens, de Notaris. Vermijd in deze voorbereidende fase de Advocatuur, tenzij u geld teveel heeft.

In de volgende aflevering ga ik verder met een beknopte inleiding in het Nederlands Recht voor iedereen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Ondernemer 11:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Ondernemer 8

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Laat Klanten Je Bedrijf Verkennen Met Een Virtuele Tour

Voor bedrijven heeft een virtual tour een groot aantal voordelen. Het helpt ze om je bedrijf te verkennen. Deze interactieve technologie dient als een uitstekende marketing tool.

Altijd prijs bij Blokker is je reinste flauwekul.

Volgens de “Blokker deelt uit” kraskaart die je krijgt bij iedere aankoop heb je altijd prijs. Dit is dus niet zo.

De herkomst van de sticker

De herkomst van de sticker kent een aparte geschiedenis. In de jaren '80 werd de sticker voor het eerst commercieel gebruikt.

De waarde van Shared Value (gedeelde waarde) in het M.V.O.

De beginselen van het concept van het creëren van Shared Value.

Tweedehands artikelen online verkopen

Geef je spulletjes een tweede leven en verkoop ze zelf online.

Goedkope gebruikte smartphones, tablets, games etc. met garantie bij Cex.

Je bent gek als je nieuw koopt als je voordelig gebruikte smartphones, tablets, games etc. kunt kopen met garantie bij Cex

Welke starters moeten een bedrijfsplan maken?

Een bedrijfsplan maken is een must voor elke ondernemer. Maak een ondernemersplan en wordt meer succesvol.

Maak reclame met bedrukte paperclips

Bedrukte paperclips zijn een ideaal marketingsinstrument.

Wat is het doel van Just in time (JIT) management?

Wat is het verschil tussen JIT of het Nederlandse OHN (op het nippertje) management?

Eigen bedrijf beginnen? Wees voorzichtig!

Een eigen bedrijf beginnen, wie wil dat niet?

Receptioniste wordt gastvrouw

Wat doet een receptioniste precies en welke taken behoren bij de functie?

Schriftelijke communicatie

Hoe communiceer je schriftelijk op een zakelijke manier met verschillende soorten teksten en doelgroepen.

Hoe verder met het winkelbestand?

Nu een deel van de grote retail dreigt om te vallen, wat is dan het antwoord van de zelfstandige middenstand?

Kennismaking met Getronics

Getronics een bekende onderneming. Maar hoe is deze ontstaan?

Geschiedenis van NH Hotels

De geschiedenis van de NH keten begint in de Spaanse streek Navarra. Hiervan komt ook de merknaam NH vandaan, deze staat voor Navarra Hotels. In 1978 werd in Pamplona, Navarra eerste hotel geopend.

Hoe je een goede spreker wordt

Tien tips om een goede te spreker te worden.

Het intelectueel eigendomsrecht.

Het recht dat men heeft op zijn eigen geestelijke creatie.

LinkedIn: hét digitale netwerkplatform voor professionals

‘Wat is LinkedIn nou precies en wat kan ik ermee?’, ‘Hoe maak ik een interessant en onderscheidend profiel?’, ‘Hoe vind ik een baan via LinkedIn?’

Presentatie

Tips voor het geven van een presentatie

Verschillende manieren om kunststof te bewerken

Hier lees je op welke manieren je kunststof kunt bewerken.

Hoe vind je de beste maaimachine?

De eerste maaimachine is automatisch de beste maaimachine, maar hoe vind je de eerste maaimachine?

Een hok of kooi waar je huisdier plezier in heeft

Voor ons is het meest belangrijk dat jij tevreden bent en wij zorgen er dan ook voor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn.

Ondernemer 9:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.