Ondernemer 4


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer 4:

Nog even terug naar het eerste artikel van deze reeks:

 “Ken U zelve”

De spreuk bij de ingang van het Orakel van Delphi waar menigeen trachtte een antwoord te krijgen op zijn vragen over de Toekomst. Is het raadzaam om een veldtocht te beginnen of in het kader van deze reeks, moet ik wel of niet zelfstandig ondernemer worden en hoe gaat dat uitpakken. (Help). Troost u, u bent het al, zelfstandig ondernemer, drager van rechten en plichten, een natuurlijk persoon die maar één eigenlijke taak heeft, voorzien in het eigen onderhoud, eten/drinken, kleding en onderdak, totdat het niet meer nodig is. Na de laatste adem. That’s all folks!

Er is altijd een begin, in uw geval uw geboortetijd, uur, datum, en uiteraard de plaats op Aarde, uw nationaliteit op dat moment, het beginpunt. Uiteindelijk verdwijnt u weer, na een zekere tijd. Uw leven is een reis van vooraf onbepaalde tijd, voor de één een “Reis naar het einde van de nacht” ( Ferdinand Céline) voor de ander één groot afwisselend feestelijk gebeuren. En daartussenin zijn allerlei varianten te plaatsen, de uiteindelijke conclusie, oordeel, over het gehele bestaan is uiteindelijk geheel de uwe (?). De optelsom van de mogelijkheden die u heeft gezien, benut, of juist niet en daardoor kansen gemist of juist weer gekregen. Eén advies zie alles wat op uw pad komt  vanaf nu als uitdaging en beslist niet als probleem. Problemen laat u daar waar ze horen, bij anderen. Uitdaging of probleem is geen definitiekwestie maar simpelweg een persoonlijk oordeel.

In de u toegemeten tijd moet u in uw onderhoud, en wellicht dat van uw gezin, voorzien en in het heden betekent dat het verdienen van geld. Ruilmiddel, rekeneenheid en mogelijk appeltje voor de dorst, spaarfunctie, zodat bij het tijdelijk inzakken of wegvallen van de stroom, u en de uwen niet direct in het dagelijkse bestaan worden bedreigd. Het verdienen van geld kan eenvoudig gesteld op twee manieren, u sluit een arbeidsovereenkomst, u gaat in loondienst al of niet met clausules als gouden handdruk, optieregeling, aandelenpakketten, bonussen, rechtsbescherming voor de negatieve gevolgen van bedrijfsmatige genomen beslissingen, of u wordt

 Ondernemer

U gaat verder op de weg vanaf uw eerste begin, eerst uiteraard beschermd door de wet, u bent niet direct handelingsbekwaam en volledig aansprakelijk voor uw daden, en onder de vleugels van ouders of opvoeders, uw wettelijke vertegenwoordigers. Een maal volwassen gaat u uw geld, het middel bij uitstek om in de hedendaagse mondiale samenleving in uw bestaan te voorzien, als zelfstandig ondernemer verdienen. U bent een individu te midden van al die andere individuen, thans circa zes miljard, die hetzelfde nastreven, continuïteit. Gedeeld leed of gedeelde vreugde, u ziet maar. Om het hanteerbaar te maken is het geheel Wereld, opgesplitst in kleinere eenheden, Landen, met eigen bestuursvormen, Overheden, al of niet democratisch gekozen door de inwoners van die landen. De Overheid, in ons geval de Nederlandse Overheid, met name de organisatiewijze, is het gevolg van de uitkomst van de Nederlandse Geschiedenis, en daarmee de hoeder van ons, ook weer in de loop van de geschiedenis ontstane Nederlandse Rechtsstelsel. Zodra we grenzen overgaan krijgen we te maken met andere rechtsstelsels en hoe verder weg hoe minder gelijkenis tussen de stelsels.

In Loondienst heeft u in de dagelijkse praktijk minder met het Recht te maken, uw arbeidsovereenkomst in ruil voor de beloningsafspraken zorgt daarvoor, dan als Ondernemer. Vandaar een vervolg met een inleiding Nederlands Recht, zo kort en globaal mogelijk. Voor u, nog steeds vrij van kosten, last en ruggespraak.

Als u vragen heeft en behoefte aan juridisch advies, ik herhaal het nog eens, de Notaris. Vermijd in deze voorbereidende fase de Advocatuur, tenzij u geld teveel heeft.

In de volgende aflevering ga ik verder met een beknopte inleiding in het Nederlands Recht voor iedereen.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Inschatting van het frauderisico op grond van COS 240

Een korte handleiding voor de inschatting van het frauderisico op grond van COS 240

Wat wordt er verkocht bij de moderne drogist.

De moderne drogist verkoopt van alles, wat wordt er het meest verkocht bij de moderne drogist?

Kennismaking met Getronics

Getronics een bekende onderneming. Maar hoe is deze ontstaan?

Acquisitie, een kunstvorm voor ondernemers

Acquisitie is misschien niet zo je ding, maar wel noodzakelijk om je bedrijf overeind te houden.

Het aanbiedingsgesprek: je salaris

Als ict werkgever een goed en marktconform salaris bieden wordt steeds lastiger. Zorg dat niet alleen jouw vacature eruit springt, maar ook je salaris en secundaire voorwaarden eruit springen ten opzichte van je concurrenten.

Hoe pas je de beperkingentheorie of Theory of constraints (TOC) toe in de praktijk?

Hoe implementeer je de TOC managementtheorie in de werkelijkheid van een bedrijf?

Juwelier Hannink Deventer, voordelige trouwringen, sieraden en horloges.

Juwelier Hannink is al sinds 1959 een begrip in Deventer. Hannink Juwelier staat voor ouderwetse kwaliteit en service tegen betaalbare prijzen.

Een kapsalon starten met comfortabele kappersstoelen

Wanneer je als kapper of kapster zelf een kapperszaakje gaat beginnen komt er heel wat voor kijken voordat je de eerste klant daadwerkelijk gaat knippen. Er moet aan heel veel dingen gedacht worden.

Hoe verdien je veel geld met kliederwerk?

Je hoeft niet te kunnen schilderen om veel geld te verdienen met kliederwerk. Hoe verdien je veel geld met kliederwerk?

Ondernemer 4

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Presentatie

Tips voor het geven van een presentatie

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

Verschillende typen boten te koop

Er zijn veel verschillende soorten boten op de markt. Het volgende beschrijft in het kort de meest voorkomende types van boten Verkopen.

De voordelen van PVC vloeren even op een rijtje

De allernieuwste trend op het gebied van vloeren zijn op dit moment de PVC vloeren, dit prachtige product is bijna niet te onderscheiden van een echte houtenvloer.

Klantentrouw

Tien tips om klanten te behouden.

Cause Related Marketing effectief voor nieuwe boost?

Cause Related Marketing nieuwe merkstrategie

Hoe begin je een reisbureau zonder diploma's?

Je houdt van goedkope reizen en je kunt goed organiseren, dan kun je een reisbureau beginnen zonder papieren.

Toeleverancier

voordelen en nadelen van toeleveranciers

Beleving binnen de retailsector

Voor mijn opleiding heb ik een tijd terug een interessant essay geschreven, over de soorten belevenissen in vrijetijdsystemen

Wat te doen bij boete door VWA door overtreding Rookverbod Horeca

Procedure bij opgelegde boetes door de VWA; hiermee rekt u tijd

Nu 30% korting op gekleurde/geprinte achterwanden en meer!

Profiteer nu van de vele tijdelijke aanbiedingen bij A&A Glashandel! Zo krijgt u tot en met 31 mei maar liefst 30% korting op glazen achterwanden met een kleur of print.

Hoe maakt u een goede offerte?

Tips voor het maken van de winnende offerte

Wordt gevonden in Google

Veel mensen willen met hun website goed gevonden worden in Google. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werking?

Een auto huren voor uw zakenreis

De voor- en nadelen van de verschillende manieren van een auto huren voor een zakenreis.

De waarde van Shared Value (gedeelde waarde) in het M.V.O.

De beginselen van het concept van het creëren van Shared Value.