Nertsenfokkers, zijn dat ondernemers?


Publicatie datum:

Nertsenfokkers willen een claim indienen als dit verboden wordt.

Gesponsorde koppelingen

Ik las op internet weer eens wat onzin: nertsenfokkers gaan een claim van 1 miljard € indienen als deze tak van industrie verboden wordt. Zijn dat ondernemers?

CLAIM.

De heer Wim Verhagen zegt dat als de nertsenfokkerij verboden wordt dat dan de branche met een claim komt van 1 miljard €. Hij somt een aantal zaken op zoals de toegevoegde waarde aan de exportbalans van 300 miljoen € en aan d schatkist 50 miljoen €.

Hij denkt dat deze tak van dierenmishandeling dus waardevol is en dat de Nederlandse samenleving blij moet zijn met dit soort ondernemers.

ONDERNEMERS.

Voor mij is een goede ondernemer, iemand die een bedrijf opzet waar hij producten produceert of verhandelt waar de markt behoefte aan heeft. Hij doet dit op een verantwoorde manier en zal rekening houden met zijn mensen en de omgeving. Goed ondernemerschap moet goed betaald worden. Daar moet de overheid en de burger dus ook respect voor tonen en naar mijn mening alle medewerking geven.

Met een gezond bedrijfsleven is iedereen gebaat en hebben onze kinderen toekomst.

BONT

Ik heb een Russische echtgenote, en kom sinds 1989 veel in dat land. In die begin jaren zag ik iedereen in de winter met een bontmuts, en vele vrouwen met een bontjas. In de laatste 10 jaar is dat hard achteruitgegaan want ook daar zeggen de mensen dat er voldoende andere stoffen zijn welke de koude aankunnen. Diegenen die nu nog bont dragen zijn de rijke idioten, het sterrendom en de mode mafkezen. Kortom, ook in dergelijke landen ontstaat er bij de burgers ook een antipathie tegen bont.

FOKKERS ONDERNEMERS?

Als dus in Nederland vrijwel de hele samenleving al 25 jaar tegen het dragen van bont is en tegen het houden van pelsdieren op dier onvriendelijke wijze, wat ben je dan voor een ondernemer? Je weet dat dit een doodlopende weg is maar je blijft doorgaan omdat je er NU nog GELD aan kunt verdienen. Of nu in andere landen op nog slechtere manieren gefokt wordt doet niet ter zake.

In Japan  jagen ze nog steeds op walvissen, zullen wij dat ook maar gaan doen als we er geld mee kunnen verdienen? De Spaanse koning schiet nog olifanten zullen wij dat dan ook doen? Nee dus.

Het interesseert de Nederlander echt geen bal dat deze zich ''ondernemers'' noemende boeren investeren of geinvesteerd hebben. Dit soort lieden is maar met 1 ding bezig: ze kunnen er nu nog steeds veel geld aan verdienen. 

BUITENLAND

Als deze lieden met hun ''ondernemingen'' welkom zijn in andere landen wel dan ga er heen. Neem je handel mee en vertrek. In Rusland, Finland etc is de grondprijs noppes, energie noppes, arbeid veel goedkopen, lagere belasting, en ga zo maar door. De landen zijn groot en er wonen weinig mensen, dus van stankoverlast heeft ook niemand last. Kijk, als andere industrie het hier niet meer kan halen, dan gaan ze naar Tsechie of Tunesie of China. En niemand spreekt over claims. Dus deze  zich ondernemer noemende lieden die jaren veel geld verdiend hebben, moeten nu geld krijgen van de samenleving om te stoppen ? Om welke reden? Als ik als ondernemer zie dat mijn bedrijf hier kansloos is, dan zoek ik oplossingen hetzij voor een andere bedrijfstak, hetzij verplaatsen of anderszins. Maar deze lieden willen ongestoord verder gaan, en zijn trots op hun ''bijdrage'' aan de economie. 

BOEREN

Het dieren welzijns aspect is voor iedereen een onderwerp. We hebben allen problemen met de bio industrie. Begin nu niet met te vertellen dat de huisvrouw die plofkip koopt en/of een goed stukje varkens vlees goedkoop wil hebben. Meer en meer mense redeneren anders, dus als we de redenering van deze nertsfokkers volgen, kunnen we de komende jaren claims van de kippenfokkers, varkensfokkers enz. verwachten, want veranderen zal het ook daar. Niettemin ken in gezonde agrarische bedrijven die reeds een aantal jaren bezig zijn om te verplaatsen naar het buitenland, en om op andere, betere en diervriendelijker manieren te produceren. Er zitten daar dus wel  degelijk ondernemers tussen.

SCHANDE

Ik meen dus dat het schande is dat meneer Verhagen deze misselijk makende bedrijfstak aan ons als ''ondernemingen'' probeert te verkopen. Nog erger is dat hij zegt dat de bedrijfstak liefst gewoon wil doordraaien. En dan durf je te spreken over ondernemers?  Al 25 jaar weten dat het merendeel van de mensen in Nederland dit niet wil, en dan toch blijven doorgaan? Want je zorgt zo goed voor die diertjes neem ik aan.

Nee, zeg nou gewoon dat het je om het geld te doen is en dat je door je eigen gebrekkige ondernemerskwaliteiten geen mogelijkheid hebt om ergens anders een boterham mee te verdienen, laat staan rijk te worden. 

Dit soort ondernemers is de categorie die als het ene dier fokken niet lukt, dan gaan ze iets anders fokken als kamelen o.i.d. Maar een kruidenierswinkel zouden niet overeind kunnen houden. Makkelijk geld verdienen dat is waar het hen om gaat. Naar een ander land gaan en nog meer verdienen, ja dat is al moeilijker want je moet een taal leren en je familie en vrienden missen enz. Daar moet je dus echt wel ondernemer voor zijn.

fredira

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 43
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

De zakelijke man kan niet zonder een portemonnee

Een veelzijdig en bijna onmisbaar accessoire voor de zakelijke man is de portemonnee. Niet alleen geld, maar ook visitekaartjes kunnen heel gemakkelijk opgeborgen worden.

Goedkoop winkelen dankzij foutje van de politiek

Lekker goedkoop winkelen midden tussen de weilanden door een blunder van de politiek.

Ondernemer 11:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Schriftelijke communicatie

Hoe communiceer je schriftelijk op een zakelijke manier met verschillende soorten teksten en doelgroepen.

Ondernemer 9:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Eigen bedrijf beginnen? Wees voorzichtig!

Een eigen bedrijf beginnen, wie wil dat niet?

Het fabeltje van zonnepanelen en zonne-energie

In 10 jaar tijd je zonnepanelen terugverdienen? Een modern fabeltje.

Acme, de fabrikant van goedkope Tornado Kit’s, boeken, CD's, kleding, auto’s en juwelen.

Ben je op zoek naar consumptiegoederen dan is Acme de juiste keuze voor jou.

Ondernemer 15

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Ondernemer 7

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Speurders.nl, marktplaats Speurders

Op Speurders.nl vind je aanbiedingen, tweedehands en nieuw, te koop gevraagd en aangeboden.

Een goede toekomst voor je onderneming? Stel je klant centraal.

Je klant in het middelpunt van de belangstelling plaatsen lijkt zo vanzelfsprekend. De meeste ondernemers denken daar de hele dag mee bezig te zijn.

Wat is er zo mooi aan om multimiljonair te zijn?

Iedereen droomt er van om rijk te worden maar wat is er zo mooi aan rijk zijn?

Verschillende typen boten te koop

Er zijn veel verschillende soorten boten op de markt. Het volgende beschrijft in het kort de meest voorkomende types van boten Verkopen.

LinkedIn: hét digitale netwerkplatform voor professionals

‘Wat is LinkedIn nou precies en wat kan ik ermee?’, ‘Hoe maak ik een interessant en onderscheidend profiel?’, ‘Hoe vind ik een baan via LinkedIn?’

Implementatie factoren die het implementatieproces beïnvloeden.

Beschrijving van verschillende factoren die het implementatieproces kunnen beïnvloeden.

Waarop letten bij het aanschaffen van een heftruck?

Een aantal punten die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een heftruck.

Hoe pas je de beperkingentheorie of Theory of constraints (TOC) toe in de praktijk?

Hoe implementeer je de TOC managementtheorie in de werkelijkheid van een bedrijf?

De voordelen van PVC vloeren even op een rijtje

De allernieuwste trend op het gebied van vloeren zijn op dit moment de PVC vloeren, dit prachtige product is bijna niet te onderscheiden van een echte houtenvloer.

Hospitalisatieverzekeringen

Het nut van een hospitalisatieverzekering

Wat is de kracht van een goed logo?

Een goed logo moet eigentijds zijn en dus om de paar jaar worden gerestyled.

Energiebesparende en milieuvriendelijke inrichting van je kantoor

Ook bij de inrichting van ons kantoor kunnen we rekening houden met het milieu, bovendien besparen we op die manier veel geld uit.

Opblaasbare bedden – Het beste alternatief voor matrassen

Veel mensen zijn niet in staat te beslissen over welk bed door vragen over grootte, kwaliteit of prijs.

Organisatiekunde.

De manier van organisatievoering door de jaren heen.

Waarom boycot Rusland groente en fruit uit Europa?

Wat is het belang van Rusland bij een boycot van alle groente en fruit uit Europa?