Ondernemer 16 (slot)


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt het eigen bedrijven een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer 16 (slot):

 

“Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan’

 H. Marsman

 

Er is geen begin, geen einde. Alleen stroming. Toeval bestaat niet. Dat is voor mensen die zomaar wat doen, blindelings volgen, goedgelovig zijn, of die zaken willens en wetens willen afdwingen, niets ontziend in hun jacht naar meer geld/macht. Wie eenmaal wat meer “gepokt en gemazeld” is, door schade en schande wijs geworden, ontdekt zijn Intuïtie. Dat knagende gevoel dat er iets niet klopt of die flits, dat inzicht, wat nergens vandaan lijkt te komen en u op een totaal ander spoor zet.

 Uw beslissing voor eigen rekening en risico te gaan werken, kan ook zo begonnen zijn. Een ondernemingsplan is uw bezinning. Alle kennis die u nodig heeft, de organisatie, juridische vorm, personeelsbeleid, financiering, belastingen, is materiële kennis. Door dat zelf uit te zoeken en te beschrijven ontmoet u mensen, legt u de eerste contacten, veranderen misschien uw plannen. Kortom, u bent aan het reizen. Besteedt u alles uit, uit angst voor het onbekende, en beperkt u zich tot de kernactiviteit, dan begeeft u zich in het donker en gaat toeval, de geluksfactor, een grotere rol spelen, tot het uw hele onderneming, en daarmee u, heeft opgeslokt.

Als u zelf uw plan schrijft, en uiteraard bespreekt met mensen die u behulpzaam zijn geweest, gaat u alleen of met uw vennoot, de bank binnen. (Dat instituut kan alleen geld verdienen door initiatieven van mensen zoals u!). En presenteert het. U heeft zich al de kennis over verschillende kredietvormen eigen gemaakt en ook besloten hoeveel u nodig zou hebben. Alle krediet kost geld, de rente en kosten, dus heeft u geen gaten in uw begroting als te dure auto’s, overdreven kantoorruimte en inrichting, maar wel uitstekende kwalitatief hoogwaardige apparatuur om in geval van productie, snel en efficiënt te kunnen werken. Een deel van uw kosten kunt u opvangen door te kijken wat voor capaciteit bij anderen stilstaat, niet gebruikt wordt. Een ondernemer heeft als motto “Cut the crap”. Wat er over blijft aan het einde van het boekjaar is voor een deel pure winst, vrij besteedbaar. En daar kan goed van genoten worden. Kies bij consumptie altijd voor het beste binnen uw budget. Wat eten en drinken betreft: uw lichaam is geen afvalbak.

Door u bewust te zijn van het grote geheel, wat voor het merendeel absoluut buiten u om zijn weg vindt, wordt u zich juist echt bewust van het gebied waar uw kansen liggen, het menselijk vlak. Alles wat mensen doen, wordt aangedreven door exact dezelfde processen waar u binnen u zelf mee te maken heeft, waaronder onzekerheid. Ook hiervoor geldt: Niemand uitgezonderd, niemand ontkomt. Onzekerheid wordt verborgen met arrogantie, neerbuigendheid. Ga met anderen om zoals u zelf behandeld wil worden.

En al die verdampte vermogens, dat beschuldigen van banken? De advocaten die “proberen” nog wat van dat geld te redden en “vol medeleven” uw verhaal noteren? Lees “Pinokkio” die, met zijn munten in zijn zak, de vos en de kat tegenkomt en berooid achterblijft. Goedgelovigheid. Het leuke van alles is: We spelen alle rollen in het toneelstuk “Leven” ook nog eens zelf.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Hoe maakt u een goede offerte?

Tips voor het maken van de winnende offerte

Tweedehands artikelen online verkopen

Geef je spulletjes een tweede leven en verkoop ze zelf online.

Klusjesman

Hoe inschrijven als klusjesman ?

Geschiedenis van NH Hotels

De geschiedenis van de NH keten begint in de Spaanse streek Navarra. Hiervan komt ook de merknaam NH vandaan, deze staat voor Navarra Hotels. In 1978 werd in Pamplona, Navarra eerste hotel geopend.

Hoe verder met het winkelbestand?

Nu een deel van de grote retail dreigt om te vallen, wat is dan het antwoord van de zelfstandige middenstand?

Toeleverancier

voordelen en nadelen van toeleveranciers

De verandering van de marketinggedachte.

de verandering van de marketing activiteit en gerichtheid door de jaren heen.

voorbeeld curriculum vitae

Hulp nodig met een Curriculum Vitae? Je hoeft hier alleen maar je gegevens in te vullen!

Hospitalisatieverzekeringen

Het nut van een hospitalisatieverzekering

Ondernemer 12:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Cause Related Marketing effectief voor nieuwe boost?

Cause Related Marketing nieuwe merkstrategie

De top 5 keuzecriteria voor het uitzoeken van een goed management support buro

Hoe kies je een bureau dat jouw bedrijf het beste kan helpen?

De voordelen van PVC vloeren even op een rijtje

De allernieuwste trend op het gebied van vloeren zijn op dit moment de PVC vloeren, dit prachtige product is bijna niet te onderscheiden van een echte houtenvloer.

Waarom boycot Rusland groente en fruit uit Europa?

Wat is het belang van Rusland bij een boycot van alle groente en fruit uit Europa?

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

Presentatie

Tips voor het geven van een presentatie

Inschatting van het frauderisico op grond van COS 240

Een korte handleiding voor de inschatting van het frauderisico op grond van COS 240

Ondernemer 2

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Telemarketing

Wat houdt telemarkteting nu eigenlijk in? Duidelijke uitleg en opsommingen.

Speelgoed speciaal voor je geliefde kleintjes

TY knuffels zijn niet het enige product dat wij bieden.

Concepting veel kansen in verzadigde markt

Concepting in verzadigde markt betere marketingstrategie

Hoe schrijf ik een zakelijke brief?

Handige tips en richtlijnen voor het schrijven van een zakelijke brief.

Kennismaking met Getronics

Getronics een bekende onderneming. Maar hoe is deze ontstaan?

De herkomst van de sticker

De herkomst van de sticker kent een aparte geschiedenis. In de jaren '80 werd de sticker voor het eerst commercieel gebruikt.

Ondernemer 8

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.