Ondernemer 16 (slot)


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt het eigen bedrijven een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer 16 (slot):

 

“Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren traag door oneindig laagland gaan’

 H. Marsman

 

Er is geen begin, geen einde. Alleen stroming. Toeval bestaat niet. Dat is voor mensen die zomaar wat doen, blindelings volgen, goedgelovig zijn, of die zaken willens en wetens willen afdwingen, niets ontziend in hun jacht naar meer geld/macht. Wie eenmaal wat meer “gepokt en gemazeld” is, door schade en schande wijs geworden, ontdekt zijn Intuïtie. Dat knagende gevoel dat er iets niet klopt of die flits, dat inzicht, wat nergens vandaan lijkt te komen en u op een totaal ander spoor zet.

 Uw beslissing voor eigen rekening en risico te gaan werken, kan ook zo begonnen zijn. Een ondernemingsplan is uw bezinning. Alle kennis die u nodig heeft, de organisatie, juridische vorm, personeelsbeleid, financiering, belastingen, is materiële kennis. Door dat zelf uit te zoeken en te beschrijven ontmoet u mensen, legt u de eerste contacten, veranderen misschien uw plannen. Kortom, u bent aan het reizen. Besteedt u alles uit, uit angst voor het onbekende, en beperkt u zich tot de kernactiviteit, dan begeeft u zich in het donker en gaat toeval, de geluksfactor, een grotere rol spelen, tot het uw hele onderneming, en daarmee u, heeft opgeslokt.

Als u zelf uw plan schrijft, en uiteraard bespreekt met mensen die u behulpzaam zijn geweest, gaat u alleen of met uw vennoot, de bank binnen. (Dat instituut kan alleen geld verdienen door initiatieven van mensen zoals u!). En presenteert het. U heeft zich al de kennis over verschillende kredietvormen eigen gemaakt en ook besloten hoeveel u nodig zou hebben. Alle krediet kost geld, de rente en kosten, dus heeft u geen gaten in uw begroting als te dure auto’s, overdreven kantoorruimte en inrichting, maar wel uitstekende kwalitatief hoogwaardige apparatuur om in geval van productie, snel en efficiënt te kunnen werken. Een deel van uw kosten kunt u opvangen door te kijken wat voor capaciteit bij anderen stilstaat, niet gebruikt wordt. Een ondernemer heeft als motto “Cut the crap”. Wat er over blijft aan het einde van het boekjaar is voor een deel pure winst, vrij besteedbaar. En daar kan goed van genoten worden. Kies bij consumptie altijd voor het beste binnen uw budget. Wat eten en drinken betreft: uw lichaam is geen afvalbak.

Door u bewust te zijn van het grote geheel, wat voor het merendeel absoluut buiten u om zijn weg vindt, wordt u zich juist echt bewust van het gebied waar uw kansen liggen, het menselijk vlak. Alles wat mensen doen, wordt aangedreven door exact dezelfde processen waar u binnen u zelf mee te maken heeft, waaronder onzekerheid. Ook hiervoor geldt: Niemand uitgezonderd, niemand ontkomt. Onzekerheid wordt verborgen met arrogantie, neerbuigendheid. Ga met anderen om zoals u zelf behandeld wil worden.

En al die verdampte vermogens, dat beschuldigen van banken? De advocaten die “proberen” nog wat van dat geld te redden en “vol medeleven” uw verhaal noteren? Lees “Pinokkio” die, met zijn munten in zijn zak, de vos en de kat tegenkomt en berooid achterblijft. Goedgelovigheid. Het leuke van alles is: We spelen alle rollen in het toneelstuk “Leven” ook nog eens zelf.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Ondernemer 6

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Begin je eigen gratis webwinkel, begin je eigen gratis webshop

Lees hier hoe je gratis je eigen webwinkel kunt beginnen zonder investering.

Thuiswerk - bijverdienste - Foobie - na 8 maanden ervaring

Ook al een tijdje opzoek naar een serieuse en betrouwbare bijverdienste van thuis uit? Misschien is dit wel iets voor jou?

Kun je echt gratis daten op www.relatie.nl

Alles over tijdelijk 3 maanden gratis daten op www.relatie.nl

Energiebesparende en milieuvriendelijke inrichting van je kantoor

Ook bij de inrichting van ons kantoor kunnen we rekening houden met het milieu, bovendien besparen we op die manier veel geld uit.

Opblaasbare bedden – Het beste alternatief voor matrassen

Veel mensen zijn niet in staat te beslissen over welk bed door vragen over grootte, kwaliteit of prijs.

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

Toeleverancier

voordelen en nadelen van toeleveranciers

Eigen bedrijf beginnen? Wees voorzichtig!

Een eigen bedrijf beginnen, wie wil dat niet?

Het aanbiedingsgesprek: je salaris

Als ict werkgever een goed en marktconform salaris bieden wordt steeds lastiger. Zorg dat niet alleen jouw vacature eruit springt, maar ook je salaris en secundaire voorwaarden eruit springen ten opzichte van je concurrenten.

Is www.goededoelentest.nl betrouwbaar?

De website www.goededoelentest.nl is één van de websites waar je met de Webshop Giftcard kunt betalen maar is www.goededoelentest.nl ook betrouwbaar?

Ondernemer 8

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Klusjesman

Hoe inschrijven als klusjesman ?

Ondernemer: 14

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Een reclamebord, zodat je gezien wordt

Laat je onderneming opvallen, niet alleen met digitale middelen, maar ook met een reclamebord van hardkern trespa

Een eigen bedrijf, geldmachine of valkuil.

welke vragen stelt de startend ondernemer zichzelf voordat hij besluit om een bedrijf te starten.

Implementatie factoren die het implementatieproces beïnvloeden.

Beschrijving van verschillende factoren die het implementatieproces kunnen beïnvloeden.

Journalistiek schrijven.

Het schrijven van journalistieke stukken op een eenvoudige manier.

Ondernemer 9:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Wat is dat eigenlijk, een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering? Is een opstalverzekering voor iedereen verplicht? En hoe sluit je een opstalverzekering af?

10 Gouden tips ter voorbereiding op je sollicitatiegesprek!

Hoe bereid ik mijzelf het beste voor op een sollicitatiegesprek.

Belangrijke tips bij het kopen van een konijnenhok

Konijnen zijn over het algemeen leuke en schattige huisdieren, aardige beestjes die van knuffelen houden en graag rondrennen.

Ondernemers tip 3

Van wie zijn ideeen?

Command responsibility: een vergelijkend onderzoek tussen het Joegoslavië-tribunaal en het Internationaal Strafhof

Command responsibility: een vergelijkend onderzoek tussen het Joegoslavië-tribunaal en het Internationaal Strafhof

Oplichting via Marktplaats? Hoe ik werd opgelicht door een gestoord oude vrouwtje.

Je koopt in goed vertrouwen een smartphone van een oud vrouwtje maar ze blijkt een notoire oplichtster.