Ondernemer 3


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst

Ondernemer 3:

"Echte kennis is wijsheid en die is overal te vinden".

Deze uitspraak van een onbekende ergens in de geschiedenis zal u  Ondernemer zijnde  direct aanspreken, u bent chronisch allergisch voor KOSTEN. 

De eerste twee artikelen in deze serie betroffen u als mens met een privé leven en de kennismaking met uzelf als aanbieder, verkoper van uw produkt of dienst. Nog steeds bent u geheel zelfstandig, vrij van last en ruggespraak, uw idee aan het uitwerken. Uiteraard met het bijhouden van een soort logboek. U investeert in uzelf en heeft nog niets uitgegeven aan welke beroepsadviseur dan ook. Hooguit de prive situatie voorbereid op uw nieuwe stappen met behulp van een Notaris.

 Na uw eerste concept te hebben geschreven, hoe uzelf de nieuwe onderneming ziet en dan met name wat u gaat doen en hoe de promotie-/verkoop op te zetten, is er maar één volgende stap de:

KAMER VAN KOOPHANDEL

Voor de goede orde, ondergetekende is een financieel volledig onafhankelijke denker en doener,  die in deze artikelen reeks zijn persoonlijke ervaringen beschrijft en door schade en schande geleerd heeft nooit te bouwen op drijfzand, ijs, uitsluitend wetenschap van derden, blind vertrouwen, ook niet in de Overheid, en veronderstellingen. Wel iemand die altijd in is geweest, en meer dan ooit is, voor nieuwe avonturen.

De Kamer van Koophandel is een fantastische bron van informatie waar u, vaak gratis of af en toe tegen een bescheiden bijdrage in de kosten, uw conceptplan verder mee uitwerkt. Een soort partner.

Globaal gesproken zijn er drie economische activiteiten te weten: produktie van goederen, handel en dienstverlening. Onder dat laatste versta ik gemakshalve ook maar de vrije beroepsbeoefenaren. Van de metselaar die als ZZP'er werkt tot en met de meest prestigieuze namen in de advocatuur en accountancy.

De produktie van goederen is de eigenlijke motor van de economie en de oerbasis van deze sector vindt u in de vorm van het gemengde agrarische bedrijf, de boerenhoeve uit de oude verhalen waar letterlijk alles zelf gedaan werd. Met de groei van de samenleving, de toename van de bevolking , nam steeds meer de behoefte aan uitbesteding van arbeid en werkzaamheden toe. Zo onstonden timmerwerkplaatsen, smederijen, handelaren, handelshuizen, markten enzovoort. Een geweldig boek wat elke ondernemer zal aanspreken is "Leven van het land" ooit uitgegeven door De Kleine Aarde. Hoe een stuk onontgonnen grond van circa twee hectare om te zetten in een volwaardige onderneming, tot en met het stoiken van drank aan toe.

De Kamer van Koophandel, daar gaat u eerst naar toe met uitsluitend de vragen die zijn voortgevloeid uit uw eerste conceptplan, wat is de kern van uw onderneming. Gaat u direct met personeel werken, wat voor ruimnte heeft u nodig of kunt u aan huis beginnen. Arbowetgeving, milieuverordeningen, wie zijn er al op dit vlak actief, de KvK kan computeruitdraaien verzorgen over uw branchegenoten en potentiele afnemers. Een ondernemer doet dit onderzoek zelf, investeert alleen nog steeds zijn tijd,  vermeerderd zijn eigen kennis .

Gewetensvraag. Wordt u al moe na deze drie artikelen bij de gedachte zelf aan de slag te moeten en besteed u dit gedeelte al liever uit?

De volgende aflevering gaat kort in op ondernemingsrecht, de rechtsvorm en wordt een begin gemaakt met de financiering. Nog steeds uitsluitend gericht op de ondernemer, vrij van kosten, last en ruggespraak.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Hoe verder met het winkelbestand?

Nu een deel van de grote retail dreigt om te vallen, wat is dan het antwoord van de zelfstandige middenstand?

Linkbuilden

Hoe moet je links ruilen om meer bezoekers te krijgen?

Alles over www.consumentenbond.nl

Consumentenbond. Onafhankelijke tests van meer dan 2000 producten en diensten. Bekijk de testresultaten en bespaar tijd én geld.

Een goede toekomst voor je onderneming? Stel je klant centraal.

Je klant in het middelpunt van de belangstelling plaatsen lijkt zo vanzelfsprekend. De meeste ondernemers denken daar de hele dag mee bezig te zijn.

Is isolerende raamfolie een goedkoop alternatief voor thermopane?

Volgens Essent zorgt isolerende raamfolie 30% besparing op je verwarmingskosten, Is Isolerende raamfolie alternatief voor thermopane?

Het aanbiedingsgesprek: je salaris

Als ict werkgever een goed en marktconform salaris bieden wordt steeds lastiger. Zorg dat niet alleen jouw vacature eruit springt, maar ook je salaris en secundaire voorwaarden eruit springen ten opzichte van je concurrenten.

Kun je echt gratis daten op www.relatie.nl

Alles over tijdelijk 3 maanden gratis daten op www.relatie.nl

Hoe kies je een nieuw CMS?

Is je bedrijf toe aan een (nieuw) CMS? Hoe kies je de juiste die bij je wensen en je bedrijf past?

Ondernemer 15

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Energiebesparende en milieuvriendelijke inrichting van je kantoor

Ook bij de inrichting van ons kantoor kunnen we rekening houden met het milieu, bovendien besparen we op die manier veel geld uit.

Schriftelijke communicatie

Hoe communiceer je schriftelijk op een zakelijke manier met verschillende soorten teksten en doelgroepen.

Laat Klanten Je Bedrijf Verkennen Met Een Virtuele Tour

Voor bedrijven heeft een virtual tour een groot aantal voordelen. Het helpt ze om je bedrijf te verkennen. Deze interactieve technologie dient als een uitstekende marketing tool.

De Voordelen van Dropshipping

Wat is Dropshipping en Wat zijn de voordelen ervan?

Ondernemer 3

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Een eigen bedrijf, geldmachine of valkuil.

welke vragen stelt de startend ondernemer zichzelf voordat hij besluit om een bedrijf te starten.

Social Media voor bedrijven

Social media voor bedrijven

Speelgoed speciaal voor je geliefde kleintjes

TY knuffels zijn niet het enige product dat wij bieden.

Welke starters moeten een bedrijfsplan maken?

Een bedrijfsplan maken is een must voor elke ondernemer. Maak een ondernemersplan en wordt meer succesvol.

Videoconferencing en webcasting

Met videoconferencing en webcasting kunt u als bedrijf verschillende kanten op. Een gesprek of een complete vergadering met partijen op diverse locaties.

Een reclamebord, zodat je gezien wordt

Laat je onderneming opvallen, niet alleen met digitale middelen, maar ook met een reclamebord van hardkern trespa

Ondernemer 7

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

De gemeentelijke organen

Een beschrijving van de belangrijkste gemeentelijke organen

Ondernemer: 14

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Thuiswerk - bijverdienste - Foobie - na 8 maanden ervaring

Ook al een tijdje opzoek naar een serieuse en betrouwbare bijverdienste van thuis uit? Misschien is dit wel iets voor jou?