Ondernemer 3


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst

Ondernemer 3:

"Echte kennis is wijsheid en die is overal te vinden".

Deze uitspraak van een onbekende ergens in de geschiedenis zal u  Ondernemer zijnde  direct aanspreken, u bent chronisch allergisch voor KOSTEN. 

De eerste twee artikelen in deze serie betroffen u als mens met een privé leven en de kennismaking met uzelf als aanbieder, verkoper van uw produkt of dienst. Nog steeds bent u geheel zelfstandig, vrij van last en ruggespraak, uw idee aan het uitwerken. Uiteraard met het bijhouden van een soort logboek. U investeert in uzelf en heeft nog niets uitgegeven aan welke beroepsadviseur dan ook. Hooguit de prive situatie voorbereid op uw nieuwe stappen met behulp van een Notaris.

 Na uw eerste concept te hebben geschreven, hoe uzelf de nieuwe onderneming ziet en dan met name wat u gaat doen en hoe de promotie-/verkoop op te zetten, is er maar één volgende stap de:

KAMER VAN KOOPHANDEL

Voor de goede orde, ondergetekende is een financieel volledig onafhankelijke denker en doener,  die in deze artikelen reeks zijn persoonlijke ervaringen beschrijft en door schade en schande geleerd heeft nooit te bouwen op drijfzand, ijs, uitsluitend wetenschap van derden, blind vertrouwen, ook niet in de Overheid, en veronderstellingen. Wel iemand die altijd in is geweest, en meer dan ooit is, voor nieuwe avonturen.

De Kamer van Koophandel is een fantastische bron van informatie waar u, vaak gratis of af en toe tegen een bescheiden bijdrage in de kosten, uw conceptplan verder mee uitwerkt. Een soort partner.

Globaal gesproken zijn er drie economische activiteiten te weten: produktie van goederen, handel en dienstverlening. Onder dat laatste versta ik gemakshalve ook maar de vrije beroepsbeoefenaren. Van de metselaar die als ZZP'er werkt tot en met de meest prestigieuze namen in de advocatuur en accountancy.

De produktie van goederen is de eigenlijke motor van de economie en de oerbasis van deze sector vindt u in de vorm van het gemengde agrarische bedrijf, de boerenhoeve uit de oude verhalen waar letterlijk alles zelf gedaan werd. Met de groei van de samenleving, de toename van de bevolking , nam steeds meer de behoefte aan uitbesteding van arbeid en werkzaamheden toe. Zo onstonden timmerwerkplaatsen, smederijen, handelaren, handelshuizen, markten enzovoort. Een geweldig boek wat elke ondernemer zal aanspreken is "Leven van het land" ooit uitgegeven door De Kleine Aarde. Hoe een stuk onontgonnen grond van circa twee hectare om te zetten in een volwaardige onderneming, tot en met het stoiken van drank aan toe.

De Kamer van Koophandel, daar gaat u eerst naar toe met uitsluitend de vragen die zijn voortgevloeid uit uw eerste conceptplan, wat is de kern van uw onderneming. Gaat u direct met personeel werken, wat voor ruimnte heeft u nodig of kunt u aan huis beginnen. Arbowetgeving, milieuverordeningen, wie zijn er al op dit vlak actief, de KvK kan computeruitdraaien verzorgen over uw branchegenoten en potentiele afnemers. Een ondernemer doet dit onderzoek zelf, investeert alleen nog steeds zijn tijd,  vermeerderd zijn eigen kennis .

Gewetensvraag. Wordt u al moe na deze drie artikelen bij de gedachte zelf aan de slag te moeten en besteed u dit gedeelte al liever uit?

De volgende aflevering gaat kort in op ondernemingsrecht, de rechtsvorm en wordt een begin gemaakt met de financiering. Nog steeds uitsluitend gericht op de ondernemer, vrij van kosten, last en ruggespraak.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Concepting veel kansen in verzadigde markt

Concepting in verzadigde markt betere marketingstrategie

Verschillende typen boten te koop

Er zijn veel verschillende soorten boten op de markt. Het volgende beschrijft in het kort de meest voorkomende types van boten Verkopen.

Ongestoord zakendoen

Aantwoordeservice wanneer je als ondernemer op vakantie gaat, ideaal!

Met Ecofont goedkoper printen. Voldoende zwart tussen de gaten!

Tot 25% goedkoper printen. Voor particulieren en bedrijven!

Geschiedenis van NH Hotels

De geschiedenis van de NH keten begint in de Spaanse streek Navarra. Hiervan komt ook de merknaam NH vandaan, deze staat voor Navarra Hotels. In 1978 werd in Pamplona, Navarra eerste hotel geopend.

Hoe verder met het winkelbestand?

Nu een deel van de grote retail dreigt om te vallen, wat is dan het antwoord van de zelfstandige middenstand?

Wat is de beperkingentheorie of Theory of constraints (TOC)?

TOC is een managementtheorie, ontwikkeld door Eliyahu Goldratt. Wat is TOC management?

voorbeeld curriculum vitae

Hulp nodig met een Curriculum Vitae? Je hoeft hier alleen maar je gegevens in te vullen!

merktemplate.

Wat een merktemplate is en hoe die opgebouwd wordt.

Ondernemer 12:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Welke starters moeten een bedrijfsplan maken?

Een bedrijfsplan maken is een must voor elke ondernemer. Maak een ondernemersplan en wordt meer succesvol.

Acme, de fabrikant van goedkope Tornado Kit’s, boeken, CD's, kleding, auto’s en juwelen.

Ben je op zoek naar consumptiegoederen dan is Acme de juiste keuze voor jou.

Presentatie

Tips voor het geven van een presentatie

Al meer dan 500 freelance technisch en bouwkundig tekenaars op Freelancenetwork.be

Op de homepage kun je bovenaan direct in de zoekrobot technisch tekenen selecteren en men krijgt dan onmiddellijk een overzicht van de kandidaten.

Tapijt laten reinigen door Tapijt Reinigen Den Haag

Vies Tapijt? Laat uw tapijt professioneel reinigen voor goed resultaat.

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

Een kapsalon starten met comfortabele kappersstoelen

Wanneer je als kapper of kapster zelf een kapperszaakje gaat beginnen komt er heel wat voor kijken voordat je de eerste klant daadwerkelijk gaat knippen. Er moet aan heel veel dingen gedacht worden.

10 Vragen over dropshipping

Online productverkoop zonder investering

Zakelijk Relatiegeschenken voor effectieve marketing

Als het gaat om print-en tv-reclame, het maakt niet veel nodig om het publiek om de advertentie overslaan, het zou moeilijk zijn om mensen die zich volledig richten op de advertenties in deze media, en minder nog steeds loyaliteit op te bouwen in de richting van het merk op basis van deze vondst advertenties.

Kun je echt gratis daten op www.relatie.nl

Alles over tijdelijk 3 maanden gratis daten op www.relatie.nl

Schriftelijke communicatie

Hoe communiceer je schriftelijk op een zakelijke manier met verschillende soorten teksten en doelgroepen.

Het intelectueel eigendomsrecht.

Het recht dat men heeft op zijn eigen geestelijke creatie.

Wie zijn de 5 rijkste mensen ter wereld?

Je hebt veel rijke mensen maar wie zijn de rijkste?

Hoe je een goede spreker wordt

Tien tips om een goede te spreker te worden.

Organisatiekunde.

De manier van organisatievoering door de jaren heen.