Ondernemer 3


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst

Ondernemer 3:

"Echte kennis is wijsheid en die is overal te vinden".

Deze uitspraak van een onbekende ergens in de geschiedenis zal u  Ondernemer zijnde  direct aanspreken, u bent chronisch allergisch voor KOSTEN. 

De eerste twee artikelen in deze serie betroffen u als mens met een privé leven en de kennismaking met uzelf als aanbieder, verkoper van uw produkt of dienst. Nog steeds bent u geheel zelfstandig, vrij van last en ruggespraak, uw idee aan het uitwerken. Uiteraard met het bijhouden van een soort logboek. U investeert in uzelf en heeft nog niets uitgegeven aan welke beroepsadviseur dan ook. Hooguit de prive situatie voorbereid op uw nieuwe stappen met behulp van een Notaris.

 Na uw eerste concept te hebben geschreven, hoe uzelf de nieuwe onderneming ziet en dan met name wat u gaat doen en hoe de promotie-/verkoop op te zetten, is er maar één volgende stap de:

KAMER VAN KOOPHANDEL

Voor de goede orde, ondergetekende is een financieel volledig onafhankelijke denker en doener,  die in deze artikelen reeks zijn persoonlijke ervaringen beschrijft en door schade en schande geleerd heeft nooit te bouwen op drijfzand, ijs, uitsluitend wetenschap van derden, blind vertrouwen, ook niet in de Overheid, en veronderstellingen. Wel iemand die altijd in is geweest, en meer dan ooit is, voor nieuwe avonturen.

De Kamer van Koophandel is een fantastische bron van informatie waar u, vaak gratis of af en toe tegen een bescheiden bijdrage in de kosten, uw conceptplan verder mee uitwerkt. Een soort partner.

Globaal gesproken zijn er drie economische activiteiten te weten: produktie van goederen, handel en dienstverlening. Onder dat laatste versta ik gemakshalve ook maar de vrije beroepsbeoefenaren. Van de metselaar die als ZZP'er werkt tot en met de meest prestigieuze namen in de advocatuur en accountancy.

De produktie van goederen is de eigenlijke motor van de economie en de oerbasis van deze sector vindt u in de vorm van het gemengde agrarische bedrijf, de boerenhoeve uit de oude verhalen waar letterlijk alles zelf gedaan werd. Met de groei van de samenleving, de toename van de bevolking , nam steeds meer de behoefte aan uitbesteding van arbeid en werkzaamheden toe. Zo onstonden timmerwerkplaatsen, smederijen, handelaren, handelshuizen, markten enzovoort. Een geweldig boek wat elke ondernemer zal aanspreken is "Leven van het land" ooit uitgegeven door De Kleine Aarde. Hoe een stuk onontgonnen grond van circa twee hectare om te zetten in een volwaardige onderneming, tot en met het stoiken van drank aan toe.

De Kamer van Koophandel, daar gaat u eerst naar toe met uitsluitend de vragen die zijn voortgevloeid uit uw eerste conceptplan, wat is de kern van uw onderneming. Gaat u direct met personeel werken, wat voor ruimnte heeft u nodig of kunt u aan huis beginnen. Arbowetgeving, milieuverordeningen, wie zijn er al op dit vlak actief, de KvK kan computeruitdraaien verzorgen over uw branchegenoten en potentiele afnemers. Een ondernemer doet dit onderzoek zelf, investeert alleen nog steeds zijn tijd,  vermeerderd zijn eigen kennis .

Gewetensvraag. Wordt u al moe na deze drie artikelen bij de gedachte zelf aan de slag te moeten en besteed u dit gedeelte al liever uit?

De volgende aflevering gaat kort in op ondernemingsrecht, de rechtsvorm en wordt een begin gemaakt met de financiering. Nog steeds uitsluitend gericht op de ondernemer, vrij van kosten, last en ruggespraak.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Een goede toekomst voor je onderneming? Stel je klant centraal.

Je klant in het middelpunt van de belangstelling plaatsen lijkt zo vanzelfsprekend. De meeste ondernemers denken daar de hele dag mee bezig te zijn.

Opblaasbare bedden – Het beste alternatief voor matrassen

Veel mensen zijn niet in staat te beslissen over welk bed door vragen over grootte, kwaliteit of prijs.

Tweedehands artikelen online verkopen

Geef je spulletjes een tweede leven en verkoop ze zelf online.

Hoe maakt u een goede offerte?

Tips voor het maken van de winnende offerte

Is dropshipping de oplossing voor webshops?

Hoe kan dropshipping je helpen om een succesvolle webshop te runnen?

Hoe vind je de beste maaimachine?

De eerste maaimachine is automatisch de beste maaimachine, maar hoe vind je de eerste maaimachine?

Een kapsalon starten met comfortabele kappersstoelen

Wanneer je als kapper of kapster zelf een kapperszaakje gaat beginnen komt er heel wat voor kijken voordat je de eerste klant daadwerkelijk gaat knippen. Er moet aan heel veel dingen gedacht worden.

Waarom investeren in een huisstijl ontwerp?

Redenen waarom een huisstijl ontwerp rendabel is voor je organisatie.

Laat Klanten Je Bedrijf Verkennen Met Een Virtuele Tour

Voor bedrijven heeft een virtual tour een groot aantal voordelen. Het helpt ze om je bedrijf te verkennen. Deze interactieve technologie dient als een uitstekende marketing tool.

Hoe schrijf ik een zakelijke brief?

Handige tips en richtlijnen voor het schrijven van een zakelijke brief.

Eigen bedrijf beginnen? Wees voorzichtig!

Een eigen bedrijf beginnen, wie wil dat niet?

De gemeente in het Nederlands staatsbestel

Beschrijving van het begrip ´gemeenten´ en een weergave van de belangrijkste taken en doelen

Ondernemer 9:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Inschatting van het frauderisico op grond van COS 240

Een korte handleiding voor de inschatting van het frauderisico op grond van COS 240

merktemplate.

Wat een merktemplate is en hoe die opgebouwd wordt.

Videoconferencing en webcasting

Met videoconferencing en webcasting kunt u als bedrijf verschillende kanten op. Een gesprek of een complete vergadering met partijen op diverse locaties.

Verplichtingen als zelfstandig ondernemer

Zelfstandigheid betekent vrijheid, maar betekent ook verplichtingen.

Goedkoop een stamrecht BV oprichten

Hoe kun je het voordeligst een stamrecht BV oprichten inclusief notaris?

10 Vragen over dropshipping

Online productverkoop zonder investering

Goede productfoto vergroot de verkoop van product

Vooral op internet bepaalt de kwaliteit van de productfoto of een product wel of niet verkocht wordt.

Public Relations

De taken en manier van gebruiken van de Public Relations afdeling

Decision making unit.

Wat een disicion making unit is, doet en nodig heeft.

Verschillende concurrentiestrategieën

Een klein artikel met een uitleg over verschillende concurrentiestrategieën

Gamma Holding overgenomen door Gilde en Parcom

Gamma holding is overgenomen door Parcom en Gilde Buy out partners

Tips ter preventie van overval bij bedrijven

Bang voor een overval of inbraak? Hier enkele tips welke je als ondernemer toe kunt passen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken.