Ondernemer 3


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/economische wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst. Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst

Ondernemer 3:

"Echte kennis is wijsheid en die is overal te vinden".

Deze uitspraak van een onbekende ergens in de geschiedenis zal u  Ondernemer zijnde  direct aanspreken, u bent chronisch allergisch voor KOSTEN. 

De eerste twee artikelen in deze serie betroffen u als mens met een privé leven en de kennismaking met uzelf als aanbieder, verkoper van uw produkt of dienst. Nog steeds bent u geheel zelfstandig, vrij van last en ruggespraak, uw idee aan het uitwerken. Uiteraard met het bijhouden van een soort logboek. U investeert in uzelf en heeft nog niets uitgegeven aan welke beroepsadviseur dan ook. Hooguit de prive situatie voorbereid op uw nieuwe stappen met behulp van een Notaris.

 Na uw eerste concept te hebben geschreven, hoe uzelf de nieuwe onderneming ziet en dan met name wat u gaat doen en hoe de promotie-/verkoop op te zetten, is er maar één volgende stap de:

KAMER VAN KOOPHANDEL

Voor de goede orde, ondergetekende is een financieel volledig onafhankelijke denker en doener,  die in deze artikelen reeks zijn persoonlijke ervaringen beschrijft en door schade en schande geleerd heeft nooit te bouwen op drijfzand, ijs, uitsluitend wetenschap van derden, blind vertrouwen, ook niet in de Overheid, en veronderstellingen. Wel iemand die altijd in is geweest, en meer dan ooit is, voor nieuwe avonturen.

De Kamer van Koophandel is een fantastische bron van informatie waar u, vaak gratis of af en toe tegen een bescheiden bijdrage in de kosten, uw conceptplan verder mee uitwerkt. Een soort partner.

Globaal gesproken zijn er drie economische activiteiten te weten: produktie van goederen, handel en dienstverlening. Onder dat laatste versta ik gemakshalve ook maar de vrije beroepsbeoefenaren. Van de metselaar die als ZZP'er werkt tot en met de meest prestigieuze namen in de advocatuur en accountancy.

De produktie van goederen is de eigenlijke motor van de economie en de oerbasis van deze sector vindt u in de vorm van het gemengde agrarische bedrijf, de boerenhoeve uit de oude verhalen waar letterlijk alles zelf gedaan werd. Met de groei van de samenleving, de toename van de bevolking , nam steeds meer de behoefte aan uitbesteding van arbeid en werkzaamheden toe. Zo onstonden timmerwerkplaatsen, smederijen, handelaren, handelshuizen, markten enzovoort. Een geweldig boek wat elke ondernemer zal aanspreken is "Leven van het land" ooit uitgegeven door De Kleine Aarde. Hoe een stuk onontgonnen grond van circa twee hectare om te zetten in een volwaardige onderneming, tot en met het stoiken van drank aan toe.

De Kamer van Koophandel, daar gaat u eerst naar toe met uitsluitend de vragen die zijn voortgevloeid uit uw eerste conceptplan, wat is de kern van uw onderneming. Gaat u direct met personeel werken, wat voor ruimnte heeft u nodig of kunt u aan huis beginnen. Arbowetgeving, milieuverordeningen, wie zijn er al op dit vlak actief, de KvK kan computeruitdraaien verzorgen over uw branchegenoten en potentiele afnemers. Een ondernemer doet dit onderzoek zelf, investeert alleen nog steeds zijn tijd,  vermeerderd zijn eigen kennis .

Gewetensvraag. Wordt u al moe na deze drie artikelen bij de gedachte zelf aan de slag te moeten en besteed u dit gedeelte al liever uit?

De volgende aflevering gaat kort in op ondernemingsrecht, de rechtsvorm en wordt een begin gemaakt met de financiering. Nog steeds uitsluitend gericht op de ondernemer, vrij van kosten, last en ruggespraak.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Zakelijk Relatiegeschenken voor effectieve marketing

Als het gaat om print-en tv-reclame, het maakt niet veel nodig om het publiek om de advertentie overslaan, het zou moeilijk zijn om mensen die zich volledig richten op de advertenties in deze media, en minder nog steeds loyaliteit op te bouwen in de richting van het merk op basis van deze vondst advertenties.

Hoe begin je een reisbureau zonder diploma's?

Je houdt van goedkope reizen en je kunt goed organiseren, dan kun je een reisbureau beginnen zonder papieren.

Ondernemer 7

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Speurders.nl, marktplaats Speurders

Op Speurders.nl vind je aanbiedingen, tweedehands en nieuw, te koop gevraagd en aangeboden.

Ondernemer: 14

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Een hok of kooi waar je huisdier plezier in heeft

Voor ons is het meest belangrijk dat jij tevreden bent en wij zorgen er dan ook voor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn.

Ondernemer 5

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Verplichtingen als zelfstandig ondernemer

Zelfstandigheid betekent vrijheid, maar betekent ook verplichtingen.

De verandering van de marketinggedachte.

de verandering van de marketing activiteit en gerichtheid door de jaren heen.

Alles over www.consumentenbond.nl

Consumentenbond. Onafhankelijke tests van meer dan 2000 producten en diensten. Bekijk de testresultaten en bespaar tijd én geld.

Goede productfoto vergroot de verkoop van product

Vooral op internet bepaalt de kwaliteit van de productfoto of een product wel of niet verkocht wordt.

Robert Cialdini en de basisregels voor ondernemers

Robert Cialdini beschreef in zijn boek 'Invloed, de zes geheimen van het overtuigen' regels die elke ondernemer moet kennen.

Een zakelijke brief schrijven

Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een zakelijke brief, in dit artikel een klein overzicht

De Voordelen van Dropshipping

Wat is Dropshipping en Wat zijn de voordelen ervan?

Wat is er zo mooi aan om multimiljonair te zijn?

Iedereen droomt er van om rijk te worden maar wat is er zo mooi aan rijk zijn?

voorbeeld curriculum vitae

Hulp nodig met een Curriculum Vitae? Je hoeft hier alleen maar je gegevens in te vullen!

Klantentrouw

Tien tips om klanten te behouden.

Verschillende typen boten te koop

Er zijn veel verschillende soorten boten op de markt. Het volgende beschrijft in het kort de meest voorkomende types van boten Verkopen.

Wie zijn de 5 rijkste mensen ter wereld?

Je hebt veel rijke mensen maar wie zijn de rijkste?

Kennismaking met Getronics

Getronics een bekende onderneming. Maar hoe is deze ontstaan?

Met Ecofont goedkoper printen. Voldoende zwart tussen de gaten!

Tot 25% goedkoper printen. Voor particulieren en bedrijven!

Videoconferencing en webcasting

Met videoconferencing en webcasting kunt u als bedrijf verschillende kanten op. Een gesprek of een complete vergadering met partijen op diverse locaties.

Eigen bedrijf beginnen? Wees voorzichtig!

Een eigen bedrijf beginnen, wie wil dat niet?

Administratiekantoor altijd handig!

Benieuwd naar de werking van een administratiekantoor?

De herkomst van de sticker

De herkomst van de sticker kent een aparte geschiedenis. In de jaren '80 werd de sticker voor het eerst commercieel gebruikt.