Ondernemer


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/ zakelijke wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst.  Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer:

"Alles stroomt en niets blijft hetzelfde".

Deze uitspraak van Heraclitus,  aangevuld door zijn leerling, is de kern van ondernemer zijn.  Rust, gerarriveerd zijn, is een illusie, de onderneming is onderhevig aan alle soorten van maatschappelijke krachten die de ondernemer moet inschatten en bij voorkeur naar zijn hand zetten. Een goed voorbeeld is het theewinkeltje van ene meneer Lever aan de Londonse Thames. Daarnaast was nog een theewinkel, laten we zeggen meneer Smith. Lever werd Unilever van meneer Smith's "Tea "werd niets meer vernomen.

De Maatschappij:

Dit is de benaming van uw Universum waarin u uw activiiteiten gaat ontplooien. In eerste instantie is de mens gericht op het vervullen van de basisbehoeften te weten eten/drinken, kleding en onderdak. Om in het heden dit te realiseren moet er geld verdient worden en u kan de keuze maken een bedrijf, activiteit voor eigen rekening en risico te starten.  De eerste kwestie die u op moet lossen : "Ken U zelve". Wie bent u, waar staat u voor, wat kunt u, wat voor vaardigheden heeft u, hoe reageert men over het algemeen op u. Kortom een degelijke positiebepaling. Kern van elke onderneming is verkopen. Kunt u dat? Uw dienst, uw product(en) verkopen?

Wat is uw motief om zelfstandig te worden? Snel rijk worden en direct al een mooie auto? Status? Aanzien? Conflict in uw huidige werkkring? Hoe schat u uw sociale vaardigheden in? Hoe kijken anderen tegen u aan? U maakt als individu tenslotte deel uit van een aanmerkelijk groter geheel dan uw directe omgeving en de mate waarin u als persoon gewaardeerd wordt, is van essentieel belang. Heeft uw werkelijk een uniek concept?

Nu hoeft u beslist geen feelgood cursussen of wat dan ook te volgen, maar alleen eens goed uzelf binnenste buiten keren, figuurlijk gesproken dan, en eens  rond te kijken wie er zich allemaal al zo op het speelveld bevinden. In feite weet u alles over u zelf, maar bent u ook eerlijk tegenover uzelf.

En als u dit allemaal eens goed overdacht heeft de slotkwestie. Beschikt u over de moed om alleen te staan, durft u knopen door te hakken,want u bent en blijft de ondernemer, degene die de volledige gang van zaken binnen zijn bedrijf moet kunnen overzien, omdat U degene bent die niet alleen de winst incasseerd maar ook.......de verliezen voor zijn rekening moet nemen. Ongeacht al het geld wat u aan adviseurs uit heeft gegeven, u bent de eindverantwoordelijke en betaalt het gelag. In dat op zicht is ook de BV- vorm niet meer alles zaligmakend. 

Stel dat u op het kompas van de adviseur(s) vaart en het gaat fout, als het geld op is staat u er alleen voor en niemand om de schuld op te verhalen.

Privésituatie:

Wat is uw burgerlijke status, gehuwd in gemeenschap van goederen, heeft u kinderen of bent u volledig alleenstaand. Uw privé vermogenspositie. Bent u bereid deze in te brengen in de onderneming of moet dit erbuiten blijven.

De meeste ondernemers starten als eenmanszaak of vennootschap onder firma. In beide gevallen gaat het om natuurlijke personen die voor eigen rekening en risico de onderneming voeren. In geval van faillissement is/zijn de vennoten volledig aansprakelijk voor alle schulden en zal alle privebezit te gelde worden gemaakt door de curator om de schuldeisers te voldoen. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd,  dan zal alle bezit van de echtgeno(o)t(e) mee worden genomen in de schuldverrekening. Ongeacht zijn/haar betrokkenheid bij de onderneming zelf.

Huwelijkse voorwaarden kunnen een hoop spanning en ellende voorkomen en daarmee rust op het front geven. Miscchien is een samenlevingsovereenkomst de beste keuze, alleen als er kinderen in het spel betrokken zijn zitten daar weer wat personen- en familierechtkanten aan. De aangewezen juridisch adviseur is de notaris. Ook het recht is altijd in beweging.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

De zakelijke man kan niet zonder een portemonnee

Een veelzijdig en bijna onmisbaar accessoire voor de zakelijke man is de portemonnee. Niet alleen geld, maar ook visitekaartjes kunnen heel gemakkelijk opgeborgen worden.

Receptioniste wordt gastvrouw

Wat doet een receptioniste precies en welke taken behoren bij de functie?

Wie zijn de 5 rijkste mensen ter wereld?

Je hebt veel rijke mensen maar wie zijn de rijkste?

Geschiedenis van Jan Tabak

In 1687 startte Jan Jacobsz nabij het gehucht Bussum, in het stadje Naarden een herberg. Jan Jacobsz was in die dagen “Flessiaan”, wat wil zeggen dat hij een caféhouder of slijter was.

Tweedehands artikelen online verkopen

Geef je spulletjes een tweede leven en verkoop ze zelf online.

Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate martketing is mogelijk voor iedereen!

Goedkoop een stamrecht BV oprichten

Hoe kun je het voordeligst een stamrecht BV oprichten inclusief notaris?

Extras voor op kantoor

Lees hier alles over hoe je je werknemers motiveert.

Verschillende concurrentiestrategieën

Een klein artikel met een uitleg over verschillende concurrentiestrategieën

Hoe verder met het winkelbestand?

Nu een deel van de grote retail dreigt om te vallen, wat is dan het antwoord van de zelfstandige middenstand?

Ondernemer 10:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

De voordelen van PVC vloeren even op een rijtje

De allernieuwste trend op het gebied van vloeren zijn op dit moment de PVC vloeren, dit prachtige product is bijna niet te onderscheiden van een echte houtenvloer.

Wordt gevonden in Google

Veel mensen willen met hun website goed gevonden worden in Google. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werking?

Ondernemer 4

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Nu 30% korting op gekleurde/geprinte achterwanden en meer!

Profiteer nu van de vele tijdelijke aanbiedingen bij A&A Glashandel! Zo krijgt u tot en met 31 mei maar liefst 30% korting op glazen achterwanden met een kleur of print.

Cause Related Marketing effectief voor nieuwe boost?

Cause Related Marketing nieuwe merkstrategie

Oplichting via Marktplaats? Hoe ik werd opgelicht door een gestoord oude vrouwtje.

Je koopt in goed vertrouwen een smartphone van een oud vrouwtje maar ze blijkt een notoire oplichtster.

Hoe schrijf ik een zakelijke brief?

Handige tips en richtlijnen voor het schrijven van een zakelijke brief.

Laat Klanten Je Bedrijf Verkennen Met Een Virtuele Tour

Voor bedrijven heeft een virtual tour een groot aantal voordelen. Het helpt ze om je bedrijf te verkennen. Deze interactieve technologie dient als een uitstekende marketing tool.

Verplichtingen als zelfstandig ondernemer

Zelfstandigheid betekent vrijheid, maar betekent ook verplichtingen.

Thuiswerk en ervaringen

Een hopeloze zoektocht naar eerlijk administratief thuiswerk en de ervaringen daarmee.

Belangrijke tips bij het kopen van een konijnenhok

Konijnen zijn over het algemeen leuke en schattige huisdieren, aardige beestjes die van knuffelen houden en graag rondrennen.

Tips voor een goede winkelinrichting

Hoe u met een goede winkelinrichting uw omzet kunt verhogen.

Telemarketing

Wat houdt telemarkteting nu eigenlijk in? Duidelijke uitleg en opsommingen.

Begin je eigen gratis webwinkel, begin je eigen gratis webshop

Lees hier hoe je gratis je eigen webwinkel kunt beginnen zonder investering.