Ondernemer


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/ zakelijke wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst.  Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer:

"Alles stroomt en niets blijft hetzelfde".

Deze uitspraak van Heraclitus,  aangevuld door zijn leerling, is de kern van ondernemer zijn.  Rust, gerarriveerd zijn, is een illusie, de onderneming is onderhevig aan alle soorten van maatschappelijke krachten die de ondernemer moet inschatten en bij voorkeur naar zijn hand zetten. Een goed voorbeeld is het theewinkeltje van ene meneer Lever aan de Londonse Thames. Daarnaast was nog een theewinkel, laten we zeggen meneer Smith. Lever werd Unilever van meneer Smith's "Tea "werd niets meer vernomen.

De Maatschappij:

Dit is de benaming van uw Universum waarin u uw activiiteiten gaat ontplooien. In eerste instantie is de mens gericht op het vervullen van de basisbehoeften te weten eten/drinken, kleding en onderdak. Om in het heden dit te realiseren moet er geld verdient worden en u kan de keuze maken een bedrijf, activiteit voor eigen rekening en risico te starten.  De eerste kwestie die u op moet lossen : "Ken U zelve". Wie bent u, waar staat u voor, wat kunt u, wat voor vaardigheden heeft u, hoe reageert men over het algemeen op u. Kortom een degelijke positiebepaling. Kern van elke onderneming is verkopen. Kunt u dat? Uw dienst, uw product(en) verkopen?

Wat is uw motief om zelfstandig te worden? Snel rijk worden en direct al een mooie auto? Status? Aanzien? Conflict in uw huidige werkkring? Hoe schat u uw sociale vaardigheden in? Hoe kijken anderen tegen u aan? U maakt als individu tenslotte deel uit van een aanmerkelijk groter geheel dan uw directe omgeving en de mate waarin u als persoon gewaardeerd wordt, is van essentieel belang. Heeft uw werkelijk een uniek concept?

Nu hoeft u beslist geen feelgood cursussen of wat dan ook te volgen, maar alleen eens goed uzelf binnenste buiten keren, figuurlijk gesproken dan, en eens  rond te kijken wie er zich allemaal al zo op het speelveld bevinden. In feite weet u alles over u zelf, maar bent u ook eerlijk tegenover uzelf.

En als u dit allemaal eens goed overdacht heeft de slotkwestie. Beschikt u over de moed om alleen te staan, durft u knopen door te hakken,want u bent en blijft de ondernemer, degene die de volledige gang van zaken binnen zijn bedrijf moet kunnen overzien, omdat U degene bent die niet alleen de winst incasseerd maar ook.......de verliezen voor zijn rekening moet nemen. Ongeacht al het geld wat u aan adviseurs uit heeft gegeven, u bent de eindverantwoordelijke en betaalt het gelag. In dat op zicht is ook de BV- vorm niet meer alles zaligmakend. 

Stel dat u op het kompas van de adviseur(s) vaart en het gaat fout, als het geld op is staat u er alleen voor en niemand om de schuld op te verhalen.

Privésituatie:

Wat is uw burgerlijke status, gehuwd in gemeenschap van goederen, heeft u kinderen of bent u volledig alleenstaand. Uw privé vermogenspositie. Bent u bereid deze in te brengen in de onderneming of moet dit erbuiten blijven.

De meeste ondernemers starten als eenmanszaak of vennootschap onder firma. In beide gevallen gaat het om natuurlijke personen die voor eigen rekening en risico de onderneming voeren. In geval van faillissement is/zijn de vennoten volledig aansprakelijk voor alle schulden en zal alle privebezit te gelde worden gemaakt door de curator om de schuldeisers te voldoen. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd,  dan zal alle bezit van de echtgeno(o)t(e) mee worden genomen in de schuldverrekening. Ongeacht zijn/haar betrokkenheid bij de onderneming zelf.

Huwelijkse voorwaarden kunnen een hoop spanning en ellende voorkomen en daarmee rust op het front geven. Miscchien is een samenlevingsovereenkomst de beste keuze, alleen als er kinderen in het spel betrokken zijn zitten daar weer wat personen- en familierechtkanten aan. De aangewezen juridisch adviseur is de notaris. Ook het recht is altijd in beweging.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Is isolerende raamfolie een goedkoop alternatief voor thermopane?

Volgens Essent zorgt isolerende raamfolie 30% besparing op je verwarmingskosten, Is Isolerende raamfolie alternatief voor thermopane?

Al meer dan 500 freelance technisch en bouwkundig tekenaars op Freelancenetwork.be

Op de homepage kun je bovenaan direct in de zoekrobot technisch tekenen selecteren en men krijgt dan onmiddellijk een overzicht van de kandidaten.

Tips voor beginnende modellen (voorafgaand aan de fotoshoot)

Handige tips voor beginnende modellen die gaan werken met amateur-fotografen. Het eerste deel.

Acme, de fabrikant van goedkope Tornado Kit’s, boeken, CD's, kleding, auto’s en juwelen.

Ben je op zoek naar consumptiegoederen dan is Acme de juiste keuze voor jou.

Social Media voor bedrijven

Social media voor bedrijven

Cause Related Marketing effectief voor nieuwe boost?

Cause Related Marketing nieuwe merkstrategie

Hospitalisatieverzekeringen

Het nut van een hospitalisatieverzekering

Alles over www.consumentenbond.nl

Consumentenbond. Onafhankelijke tests van meer dan 2000 producten en diensten. Bekijk de testresultaten en bespaar tijd én geld.

Zalando Kleding nu uit met nieuwe zomer collectie

Online winkelen is altijd al een grote hulp voor drukke mensen.

Groenpoets

Greenwashing of echt MVO?

Concepting veel kansen in verzadigde markt

Concepting in verzadigde markt betere marketingstrategie

Wat is de kracht van een goed logo?

Een goed logo moet eigentijds zijn en dus om de paar jaar worden gerestyled.

Juwelier Hannink Deventer, voordelige trouwringen, sieraden en horloges.

Juwelier Hannink is al sinds 1959 een begrip in Deventer. Hannink Juwelier staat voor ouderwetse kwaliteit en service tegen betaalbare prijzen.

Force majeure-clausules, een vergelijkend onderzoek

Een vergelijkend onderzoek van vier force majeure-clausules in internationale contracten.

Videoconferencing en webcasting

Met videoconferencing en webcasting kunt u als bedrijf verschillende kanten op. Een gesprek of een complete vergadering met partijen op diverse locaties.

Een eigen bedrijf, geldmachine of valkuil.

welke vragen stelt de startend ondernemer zichzelf voordat hij besluit om een bedrijf te starten.

Wordt gevonden in Google

Veel mensen willen met hun website goed gevonden worden in Google. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werking?

Een auto huren voor uw zakenreis

De voor- en nadelen van de verschillende manieren van een auto huren voor een zakenreis.

Waarop letten bij het aanschaffen van een heftruck?

Een aantal punten die belangrijk zijn bij het aanschaffen van een heftruck.

Tips ter preventie van overval bij bedrijven

Bang voor een overval of inbraak? Hier enkele tips welke je als ondernemer toe kunt passen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken.

Nertsenfokkers, zijn dat ondernemers?

Nertsenfokkers willen een claim indienen als dit verboden wordt.

Verschillende concurrentiestrategieën

Een klein artikel met een uitleg over verschillende concurrentiestrategieën

Het fabeltje van zonnepanelen en zonne-energie

In 10 jaar tijd je zonnepanelen terugverdienen? Een modern fabeltje.

Transportband: de drijvende kracht voor veel bedrijven

Een transportband kan in veel branches ingezet worden. Er zijn veel verschillende soorten transportbanden in gebruik.

Hoe verder met het winkelbestand?

Nu een deel van de grote retail dreigt om te vallen, wat is dan het antwoord van de zelfstandige middenstand?