Ondernemer


Publicatie datum:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Gesponsorde koppelingen

Een schets over het eigen bedrijf. Nu de reorganisatie van de financieel-/ zakelijke wereld in volle gang is, lijkt voor velen de eigen onderneming een uitkomst.  Een visie op basis van het verleden, 2009 en de toekomst.

Ondernemer:

"Alles stroomt en niets blijft hetzelfde".

Deze uitspraak van Heraclitus,  aangevuld door zijn leerling, is de kern van ondernemer zijn.  Rust, gerarriveerd zijn, is een illusie, de onderneming is onderhevig aan alle soorten van maatschappelijke krachten die de ondernemer moet inschatten en bij voorkeur naar zijn hand zetten. Een goed voorbeeld is het theewinkeltje van ene meneer Lever aan de Londonse Thames. Daarnaast was nog een theewinkel, laten we zeggen meneer Smith. Lever werd Unilever van meneer Smith's "Tea "werd niets meer vernomen.

De Maatschappij:

Dit is de benaming van uw Universum waarin u uw activiiteiten gaat ontplooien. In eerste instantie is de mens gericht op het vervullen van de basisbehoeften te weten eten/drinken, kleding en onderdak. Om in het heden dit te realiseren moet er geld verdient worden en u kan de keuze maken een bedrijf, activiteit voor eigen rekening en risico te starten.  De eerste kwestie die u op moet lossen : "Ken U zelve". Wie bent u, waar staat u voor, wat kunt u, wat voor vaardigheden heeft u, hoe reageert men over het algemeen op u. Kortom een degelijke positiebepaling. Kern van elke onderneming is verkopen. Kunt u dat? Uw dienst, uw product(en) verkopen?

Wat is uw motief om zelfstandig te worden? Snel rijk worden en direct al een mooie auto? Status? Aanzien? Conflict in uw huidige werkkring? Hoe schat u uw sociale vaardigheden in? Hoe kijken anderen tegen u aan? U maakt als individu tenslotte deel uit van een aanmerkelijk groter geheel dan uw directe omgeving en de mate waarin u als persoon gewaardeerd wordt, is van essentieel belang. Heeft uw werkelijk een uniek concept?

Nu hoeft u beslist geen feelgood cursussen of wat dan ook te volgen, maar alleen eens goed uzelf binnenste buiten keren, figuurlijk gesproken dan, en eens  rond te kijken wie er zich allemaal al zo op het speelveld bevinden. In feite weet u alles over u zelf, maar bent u ook eerlijk tegenover uzelf.

En als u dit allemaal eens goed overdacht heeft de slotkwestie. Beschikt u over de moed om alleen te staan, durft u knopen door te hakken,want u bent en blijft de ondernemer, degene die de volledige gang van zaken binnen zijn bedrijf moet kunnen overzien, omdat U degene bent die niet alleen de winst incasseerd maar ook.......de verliezen voor zijn rekening moet nemen. Ongeacht al het geld wat u aan adviseurs uit heeft gegeven, u bent de eindverantwoordelijke en betaalt het gelag. In dat op zicht is ook de BV- vorm niet meer alles zaligmakend. 

Stel dat u op het kompas van de adviseur(s) vaart en het gaat fout, als het geld op is staat u er alleen voor en niemand om de schuld op te verhalen.

Privésituatie:

Wat is uw burgerlijke status, gehuwd in gemeenschap van goederen, heeft u kinderen of bent u volledig alleenstaand. Uw privé vermogenspositie. Bent u bereid deze in te brengen in de onderneming of moet dit erbuiten blijven.

De meeste ondernemers starten als eenmanszaak of vennootschap onder firma. In beide gevallen gaat het om natuurlijke personen die voor eigen rekening en risico de onderneming voeren. In geval van faillissement is/zijn de vennoten volledig aansprakelijk voor alle schulden en zal alle privebezit te gelde worden gemaakt door de curator om de schuldeisers te voldoen. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd,  dan zal alle bezit van de echtgeno(o)t(e) mee worden genomen in de schuldverrekening. Ongeacht zijn/haar betrokkenheid bij de onderneming zelf.

Huwelijkse voorwaarden kunnen een hoop spanning en ellende voorkomen en daarmee rust op het front geven. Miscchien is een samenlevingsovereenkomst de beste keuze, alleen als er kinderen in het spel betrokken zijn zitten daar weer wat personen- en familierechtkanten aan. De aangewezen juridisch adviseur is de notaris. Ook het recht is altijd in beweging.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 17
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Waarom boycot Rusland groente en fruit uit Europa?

Wat is het belang van Rusland bij een boycot van alle groente en fruit uit Europa?

Een reclamebord, zodat je gezien wordt

Laat je onderneming opvallen, niet alleen met digitale middelen, maar ook met een reclamebord van hardkern trespa

De zakelijke man kan niet zonder een portemonnee

Een veelzijdig en bijna onmisbaar accessoire voor de zakelijke man is de portemonnee. Niet alleen geld, maar ook visitekaartjes kunnen heel gemakkelijk opgeborgen worden.

Ondernemer 15

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Telemarketing

Wat houdt telemarkteting nu eigenlijk in? Duidelijke uitleg en opsommingen.

Zakelijk Relatiegeschenken voor effectieve marketing

Als het gaat om print-en tv-reclame, het maakt niet veel nodig om het publiek om de advertentie overslaan, het zou moeilijk zijn om mensen die zich volledig richten op de advertenties in deze media, en minder nog steeds loyaliteit op te bouwen in de richting van het merk op basis van deze vondst advertenties.

Waar komt de overdreven preutsheid van Google Adsense vandaan?

De seksuele censuur van Google Adsense is heel streng, waar komt die overdreven preutsheid van Google Adsense vandaan?

Thuiswerk - bijverdienste - Foobie - na 8 maanden ervaring

Ook al een tijdje opzoek naar een serieuse en betrouwbare bijverdienste van thuis uit? Misschien is dit wel iets voor jou?

Plan van Aanpak

Voor een goede start van een project is een Plan van Aanpak noodzakelijk.

Ondernemer 2

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Een hok of kooi waar je huisdier plezier in heeft

Voor ons is het meest belangrijk dat jij tevreden bent en wij zorgen er dan ook voor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn.

Alles over www.consumentenbond.nl

Consumentenbond. Onafhankelijke tests van meer dan 2000 producten en diensten. Bekijk de testresultaten en bespaar tijd én geld.

Opblaasbare bedden – Het beste alternatief voor matrassen

Veel mensen zijn niet in staat te beslissen over welk bed door vragen over grootte, kwaliteit of prijs.

Hoe verder met het winkelbestand?

Nu een deel van de grote retail dreigt om te vallen, wat is dan het antwoord van de zelfstandige middenstand?

Zalando Kleding nu uit met nieuwe zomer collectie

Online winkelen is altijd al een grote hulp voor drukke mensen.

LinkedIn: hét digitale netwerkplatform voor professionals

‘Wat is LinkedIn nou precies en wat kan ik ermee?’, ‘Hoe maak ik een interessant en onderscheidend profiel?’, ‘Hoe vind ik een baan via LinkedIn?’

Wat is de beperkingentheorie of Theory of constraints (TOC)?

TOC is een managementtheorie, ontwikkeld door Eliyahu Goldratt. Wat is TOC management?

Maak reclame met bedrukte paperclips

Bedrukte paperclips zijn een ideaal marketingsinstrument.

Speelgoed speciaal voor je geliefde kleintjes

TY knuffels zijn niet het enige product dat wij bieden.

20 manieren om je klanten kwijt te raken

Hard werken is voor de meeste ondernemers in het MKB een vanzelfsprekendheid. Een groot deel van de inspanning gaat zitten in het werven en behouden van klanten. Als daardoor de omzet ook naar verwachting wordt waar gemaakt zit je op de goede weg. Toch zijn er een aantal factoren die een deel van je succes kunnen onder

Is dropshipping de oplossing voor webshops?

Hoe kan dropshipping je helpen om een succesvolle webshop te runnen?

Kun je meer verkopen door betere reclame teksten?

Het visuele aspect en de aanbieding van een advertentie zijn belangrijk maar je kunt echt veel meer verkopen door betere reclame teksten.

Nu 30% korting op gekleurde/geprinte achterwanden en meer!

Profiteer nu van de vele tijdelijke aanbiedingen bij A&A Glashandel! Zo krijgt u tot en met 31 mei maar liefst 30% korting op glazen achterwanden met een kleur of print.

Schriftelijke communicatie

Hoe communiceer je schriftelijk op een zakelijke manier met verschillende soorten teksten en doelgroepen.

Goedkoop winkelen dankzij foutje van de politiek

Lekker goedkoop winkelen midden tussen de weilanden door een blunder van de politiek.