Tips voor beginnende modellen (voorafgaand aan de fotoshoot)


Publicatie datum:

Handige tips voor beginnende modellen die gaan werken met amateur-fotografen. Het eerste deel.

Gesponsorde koppelingen

Dit artikel bevat een aantal tips voor beginnende modellen. Deze tips heb ik door eigen ervaring verzameld in de afgelopen jaren. Dit eerste deel gaat over wat je het beste wel en niet kunt doen voorafgaand aan een fotoshoot.

Veel jonge meiden willen niks liever dan model worden. Het is natuurlijk ook een heel aantrekkelijk beroep. Mooie kleren, chic opgemaakt worden, in het middelpunt van de belangstelling staan en helemaal mooi: schitteren op een groot bill-board en reizen rond de wereld.

De grootste kans om echt door te breken hebben de meiden die al op jonge leeftijd beginnen (let wel 20 jaar is in deze business al aan de oude kant!). De makkelijkste manier is om via internet contact te leggen met fotografen, hiervoor zijn talloze sites te vinden. Maar meiden let op: niet iedereen heeft de beste bedoelingen met je. Het beste kun je gebruik maken van de sites waar de leden zich eerst via bijvoorbeeld hun paspoort of identiteitsbewijs moeten registreren. Dit maakt het natuurlijk nog niet helemaal veilig maar het is beter dan helemaal niks.

Als je contact hebt gelegd met een fotograaf begin je met duidelijk te maken wat je wel en niet graag voor shoot zou willen doen. Dit moet je voor jezelf heel erg duidelijk hebben want veel fotografen zullen proberen je net iets meer te laten doen dan je eigenlijk wilt. Zo kan het zijn dat de fotograaf iemand zoekt voor een lingerie. topless of naakt shoot en jij je hier niet bij op je gemak voelt, schaam je niet en ben duidelijk dat jij dit soort dingen niet doet! Als jij je er niet lekker bij voelt zul je dit op de foto's ook zien en achteraf gezien is dat ook niet iets wat de fotograaf zoekt. Door dit vooraf af te spreken en de fotograaf een contract te laten maken waarin dit vastgelegd is voorkom je onenigheid hierover en blijft de sfeer tussen jullie ook goed. Daarnaast spreek je van te voren af waar de shoot plaats gaat vinden en wat de eventuele vergoeding is. Zo kan het zijn dat de fotograaf bereid is ervoor te betalen maar veel beginnende modellen zullen starten met de zogenoemde TFP-shoots. Dit zijn de Time For Print-shoots. De naam zegt het al: tijd voor de foto's. Dus jij als model investeert de tijd en de reis en de fotograaf zorgt ervoor dat jij na afloop de foto's op een cd-rom krijgt. Wat ik ook iedereen kan aanraden: als je nog niet eerder met de betreffende fotograaf hebt gewerkt neem dan altijd iemand mee! Als de fotograaf hier moeilijk over doet zou ik het persoonlijk niet vertrouwen, de mogelijkheid moet er gewoon zijn. Daarnaast leg je vast wanneer, waar en hoe laat de shoot plaats zal vinden.

Ben niet bang om selectief te zijn met wie je wel en geen shoot wilt doen. Er zijn fotografen genoeg, vertrouw op je gevoel en intuitie. Ik wil niemand bang maken maar een stukje voorzichtigheid is in deze tijd helaas geboden. Ik heb een aantal jaren modellenwerk gedaan met voornamelijk amateur-fotografen en heb het geluk gehad nooit met een verkeerd iemand een shoot gedaan te hebben dus laat je niet ontmoedigen, er zijn genoeg fotografen die het puur voor hun hobby doen.

Ik hoop hiermee beginnende modellen wat meer informatie en een "plan van aanpak" te hebben gegeven.

Binnenkort zal er een artikel verschijnen waarin ik beschrijf waar je ter voorbereiding van en tijdens een shoot rekening mee dient te houden. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie zakelijk

Hoog in Google.de! Hoe doe je dat?

Hoog in de Duitse Google is voor veel mensen een probleem, leer nu hoe je dit zelf kunt doen of laten uitbesteden!

Ondernemer 11:

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Videoconferencing en webcasting

Met videoconferencing en webcasting kunt u als bedrijf verschillende kanten op. Een gesprek of een complete vergadering met partijen op diverse locaties.

Nu 30% korting op gekleurde/geprinte achterwanden en meer!

Profiteer nu van de vele tijdelijke aanbiedingen bij A&A Glashandel! Zo krijgt u tot en met 31 mei maar liefst 30% korting op glazen achterwanden met een kleur of print.

Kennismaking met Getronics

Getronics een bekende onderneming. Maar hoe is deze ontstaan?

Tips ter preventie van overval bij bedrijven

Bang voor een overval of inbraak? Hier enkele tips welke je als ondernemer toe kunt passen om de kans hierop zo klein mogelijk te maken.

Ondernemer 7

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Begin je eigen gratis webwinkel, begin je eigen gratis webshop

Lees hier hoe je gratis je eigen webwinkel kunt beginnen zonder investering.

Wat is dat eigenlijk, een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering? Is een opstalverzekering voor iedereen verplicht? En hoe sluit je een opstalverzekering af?

10 Vragen over dropshipping

Online productverkoop zonder investering

Ondernemer 6

Het eigen bedrijf, diverse aspecten die van groot belang zijn.

Kun je meer verkopen door betere reclame teksten?

Het visuele aspect en de aanbieding van een advertentie zijn belangrijk maar je kunt echt veel meer verkopen door betere reclame teksten.

Al meer dan 500 freelance technisch en bouwkundig tekenaars op Freelancenetwork.be

Op de homepage kun je bovenaan direct in de zoekrobot technisch tekenen selecteren en men krijgt dan onmiddellijk een overzicht van de kandidaten.

Wat is de beperkingentheorie of Theory of constraints (TOC)?

TOC is een managementtheorie, ontwikkeld door Eliyahu Goldratt. Wat is TOC management?

Thuiswerk - bijverdienste - Foobie - na 8 maanden ervaring

Ook al een tijdje opzoek naar een serieuse en betrouwbare bijverdienste van thuis uit? Misschien is dit wel iets voor jou?

De zakelijke man kan niet zonder een portemonnee

Een veelzijdig en bijna onmisbaar accessoire voor de zakelijke man is de portemonnee. Niet alleen geld, maar ook visitekaartjes kunnen heel gemakkelijk opgeborgen worden.

Telefoneren: hoe doe je dat?

Klantvriendelijk of zakelijk telefoneren. Hoe ga je te werk?

Alles over www.consumentenbond.nl

Consumentenbond. Onafhankelijke tests van meer dan 2000 producten en diensten. Bekijk de testresultaten en bespaar tijd én geld.

Sunlite Supply maakt het mogelijk om huizenbezitters zonnepanelen systemen aan te schaffen

Hoe is het mogelijk om nog in de recessie geld te besparen?

Wat is de kracht van een goed logo?

Een goed logo moet eigentijds zijn en dus om de paar jaar worden gerestyled.

Tapijt laten reinigen door Tapijt Reinigen Den Haag

Vies Tapijt? Laat uw tapijt professioneel reinigen voor goed resultaat.

Is dropshipping de oplossing voor webshops?

Hoe kan dropshipping je helpen om een succesvolle webshop te runnen?

Klusjesman

Hoe inschrijven als klusjesman ?

Het fabeltje van zonnepanelen en zonne-energie

In 10 jaar tijd je zonnepanelen terugverdienen? Een modern fabeltje.

Presentatie

Tips voor het geven van een presentatie