Uw bedrijf in het handelsregister

Bent u een eigen onderneming gestart dan bent nu niet de enige die verheugd is.

Wanneer u een bedrijf bent gestart dan bent u niet de enige die verheugd is met de komst van uw onderneming. Nu uw bedrijf is opgenomen in het handelsregister, kunnen ook anderen uw gegevens inzien: leveranciers, klanten en concurrenten en instanties als de Belastingdienst en het UWV. Het handelsregister is namelijk openbaar!

Gesponsorde koppelingen

Dit kan betekenen dat bedrijven uw adres gebruiken om u aanbiedingen te mailen, net zoals u uw aanbod kunt promoten  met behulp van adressen uit het handelsregister. Als u liever niet wilt dat uw adres aan derden wordt geleverd dan kunt u dat kenbaar maken. Daarmee kunt u niet voorkomen dat de belastingdienst wordt geïnformeerd want de KVK is verplicht om uw inschrijving aan de instanties door te geven.

Uw gegevens

U bent geheel zelf verantwoordelijk voor het actueel houden van uw gegevens in het Handelsregister. Denk aan vestigingsgegevens, vennootschaps- of rechtspersoongegevens, functionarisgegevens, ontbinding vennootschap / rechtspersoon of einde rechtspersoon. Wijzigingen kunt u doorgeven met een wijzigingsformulier.

Jaarlijkse bijdrage

Natuurlijk betaalt u in dit land een jaarlijkse bijdrage aan de kamer van koophandel, ook wanneer u pas een deel van het kalenderjaar staat ingeschreven. De hoogte van de bijdrage wordt bepaald door de verschillende heffingen en is afhankelijk van de rechtsvorm.

Gesponsorde koppelingen

Facebook

Blijf op de hoogte van nieuwe dingen en deel ook je eigen artikelen op Facebook!

Reacties

 

Meer in Zakelijk

Meer van Evert

Advertentie

Vragen?

Neem een kijkje in het Helpcentrum en kijk of jouw vraag er tussen staat.